Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ

...
Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ
Коментари Харесай

Дарение: Неонаатологията на УМБАЛ-Пловдив получи висок клас кувьоз

Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ " Пловдив " от дарителска акция на Фондация " Нашите недоносени деца " и Асоциация на банките в България, оповестиха от болничното заведение.
Благодарни сме за този жест, употребяваме го всеки ден, съобщи началникът на Отделението по неонатология доктор Диана Аргирова. „ Кувьозите са всекидневно нужни, тъй като имитират майчината вътрешност и разрешават поддържането на удобна среда на недоносените бебета. Редно е всяко поделение да разполага с задоволителен брой, защото всички деца, а освен недоносените, имат потребност от тях. Отговаря на потребностите на най-малките пациенти, икономисва старания и подсигуряват по-добра грижа “, изясни доктор Аргирова. Тя добави, че престоят на бебето в един кувьоз продължава 4-5 дни, след което то наложително се мести в различен, а използваният би трябвало се дезинфекцира.
Всеки ден сред 10 и 20 бебенца се обгрижват в отделението и имат потребност от инкубаторите. Около 300 са децата, които имат потребност от интензивни и специфични грижи. Много постоянно родените с ниско тегло престояват повече от месец в болничното заведение. От началото на годината най-малкото бебе, лекувано в отделението, е било с тегло 760 грама. Вече е изписано и се отглежда в домашна среда.

Асоциацията на банките в България всяка година провежда разнообразни благотворителни акции, а през тази са се обединили в помощ на Фондация „ Нашите недоносени деца “. За финансиране на акцията 12-те банки са събрали над 56 000 лева, с които е закупена здравна инсталация, с цел да се подкрепи лекуването на недоносените деца. „ УМБАЛ Пловдив “ е една от шестте лечебни заведения, които получават подаяние от тази самодейност. То е на стойност 10 534 лева
Д-р Аргирова изясни, че отделението получава годишни дарения – от самостоятелни донори, от разнообразни фондации и от Българската Коледа, по тази причина разполага с нужната инсталация. Тя уточни, че в помощ на фамилиите към отделението действат центрове за рехабилитация на изписаните деца, както и за следене на зрението и очните им дъна.
Тежък проблем, с който се сблъскват неонатолозите, са изоставените деца със болести, някои от които в много тежко положение. В момента към този момент четвърти месец експертите поставят грижи за недоносено бебенце със съществени увреждания. Невъзможно е да бъде настанено в приемно семейство, тъй като развъждането изисква медицински грижи и то ще бъде ориентирано към профилирана институция, уточни доктор Аргирова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР