Кувейт и Ливан предприемат действия за забрана на „Барби“ заради теми, свързани с пола и сексуалността, преди излизането за Близкия изток

...
Барби“ трябва да бъде пуснато в Близкия изток в четвъртък,
Коментари Харесай

„Барби“ трябва да бъде пуснато в Близкия изток в четвъртък, но се премества от Кувейт и Ливан да забранят филма заради темите му за пола и сексуалността повдигнаха въпроси относно това колко широко ще бъде пуснат

От НИК ЕЛ ХАДЖ Associated Press 10 август 2023 г., 7:21 AMLGBTQ+ общността е арестувана и осъдена на затвор . В Ирак регулаторите дори забраниха на медиите да използват думата „хомосексуалност“, вместо това наредиха на медиите да я наричат ​​„сексуално отклонение“.

Филмът не включва всяка открита сексуалност, но звездният актьорски състав включва Кейт Маккинън, която е гей, и Хари Неф, който е транссексуален. Кен, изигран от Райън Гослинг, също понякога се държи по женствен начин, който би бил противоречив в голяма част от Близкия изток.

Много в ЛГБТК+ общността прегърнаха филма , въпреки че някои го критикуват като прокарване на хетеронормативен разказ.

Филмът на Warner Bros. за емблематичните кукли спечели над 1 милиард долара за по-малко от месец от премиерата на други пазари. Филмът — воден и продуциран от Марго Роби, режисиран и съсценарист от Грета Геруиг — премина 400 милиона долара в страната и 500 милиона долара в международен план по-бързо от всеки друг филм на студиото, включително филмите за Хари Потър.

Очаква се да бъде открит в Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Бахрейн в четвъртък вечерта.

Както ОАЕ, така и Саудитска Арабия са инвестирали милиарди долари в спорт, развлечения и туризъм през последните години. Но както голяма част от останалата част от Близкия изток, те криминализират хомосексуалността и гледат на застъпничеството на LGBTQ+ като на заплаха за техните общества, която трябва да бъде отменена.

Премиерата на филма в региона първоначално беше планирана за 31 август, но наскоро беше отложена, което показва, че всички проблеми с цензурата са разрешени. Пускането на филми в региона често се забавя, за да се даде време на продуцентските компании да ги цензурират или на комисиите да ги прегледат.

Warner Bros. не отговориха на искания за коментари за това дали филмът е бил цензуриран за пускане в региона.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР