Курсовете за подготовка за националното външно оценяване в 7-и клас,

...
Курсовете за подготовка за националното външно оценяване в 7-и клас,
Коментари Харесай

Входът за гимназия по-скъп, отколкото за университета

Курсовете за подготовка за националното външно оценяване в 7-и клас, с оценките от което се кандидатства в гимназия, излизат по-скъпо, в сравнение с преговорът на материала за матурите в 12-и клас, които пък постоянно служат за вход в университет, сподели инспекция.

За целогодишно образование от общо 120 образователни часа по български език и литература или математика родителите на кандидат-гимназистите би трябвало да броят 3 вноски от по 260 лева или общо 780 лева За преговор от 104 образователни часа на граматика и литературни творби от 11-и и 12-и клас пък зрелостниците ще платят 640 лева, или със 140 лева по-малко.

Столична школа предлага и промоция – по-ниска цена за уроци по два предмета. Ако седмокласникът посещава по едно и също време курсове по български език и литература и по математика, то при три равни вноски от 398 лева образованието му може да излезе единствено 1194 лева Така родителите ще си спестят 370 лева

Доста по-солено ще им излезе, в случай че заплащат настрана за всяко занятие, защото за 4 образователни часа би трябвало да броят по 32 лева Така, в случай че детето посещава всички 120 образователни часа от курса, родителите ще би трябвало да броят общо 960 лева, или със 180 лева повече от сумата на вноски. За зрелостниците пък 4 образователни часа излизат 36 лева По този метод за 104 образователни часа ще би трябвало да приготвят 936 лева, или с 296 лева повече, в сравнение с в случай че платят всичко едновременно, написа „ Монитор “.

В уеб сайтове за частни уроци цените по математика варират от 6 до 30 лв., като най-честите предложения са за 10 и 15 лв. на час. По български език и литература междинната цена на урок е към 7-8 лева Най-евтините оферти още веднъж са 6 лева, само че пък най-скъпите не надвишават 20 лева Посещение в груповите занимания за 4-5 души пък излиза до 10 лева Десетки са частните преподаватели и подготвителните центрове за образование и кандидатстване след 7-и клас във Варна, като множеството вземат по 10 лв. на образователен час и 15 лв. за астрономически.

Някои центрове оферират 6-седмични курсове по 288 лв. за групово образование и 346 лв. за самостоятелно образование по математика. Уроците по български език и литература излизат 346 лв. в група и 389 лв. самостоятелно. При образованието за кандидатстване след 7-и клас се организират и пробни изпити по български език и литература и математика.

Онлайн подготовка за матурата по български език и литература или математика през мобилно устройство оферират в разнообразни уеб сайтове за курсове. Така зрелостниците могат да се приготвят, пътувайки в градския превоз или в парка. Предимството на този тип уроци е, че образованието не е обвързано с съответно време. Учениците имат и опция за неведнъж ревизиране на уроците, в случай че усетят, че са не запомнили нещо, или просто желаят да са сигурни за нещо, когато се двоумят. Онлайн курсът включва опреснителна част по езикова просвета, преговор на образователния материал от 11-и клас по литература и надграждане на настоящите познания от настоящата подготовка в 12-и клас от учебно заведение, както и няколко часа подготовка за писане на есе, обобщение и интерпретативно съчинение. Накрая записалите курса имат опция да решат и няколко примерни теста за матура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР