Куршумът, покосил Алексей Петров, е моделът, ползван от автоматите “Калашников.

...
Куршумът, покосил Алексей Петров, е моделът, ползван от автоматите “Калашников.
Коментари Харесай

Застреляли Алексей Петров с патрон за “Калашников”, свидетели спорят дали убиецът бил с колело

Куршумът, покосил Алексей Петров, е моделът, употребен от автоматите “Калашников ”. Той е 7,62х39 мм, само че с изключение на за свръхпопулярното руско оръжие става и за няколко други.

Така да вземем за пример и РПК, също основано от Михаил Калашников и създавано и у нас, употребява калибъра. Запознати обаче показват, че поради дребното изстрели - има спор измежду очевидците, само че никой не приказва за повече от 5, по-скоро не е употребен автомат. Това би означавало, че оръжието е самозарядна карабина “Симонов ”. Тя е с по-дълга цев от “Калашников ”, което я прави и по-точна.

Изстрелът, покосил Петров, попаднал в окото му. За такова прицелване евентуално е употребен бързомер. Той е стилен, на процедура стрелецът вижда в алена точка къде ще попадне изстрелът. Това би обяснило и бързата реакция при улучването на Мирослава Михайлова, която била с Петров. Ако бе автомат, по-скоро килърът щеше да създаде няколко изстела, считат осведомени. Но не изключват да е решил да се отдръпна бързо, с цел да не притегли вниманието на защитата да вземем за пример.

Това, че е употребен руски патрон, обаче не значи наложително, че физическият причинител е от някоя от някогашните републики. Просто сходни оръжия се намират най-лесно на черния пазар.

Самата Михайлова дала изложение на стрелеца. Посочила, че бил с камуфлажни облекла, описала го като най-малко 1,80 метра висок. Михайлова, с която Петров постоянно играел тенис и посещавал зала за рехабилитация с нея, не е споменавала мъжът да е бил с колело.

Според Би Ти Ви Михайлова сама се обадила на тел. 112 от телефона на двойка украинци. Те били на към 40 метра от мястото на стрелбата. Споменавали за изстрели в къс период. Двамата обаче не са видели стрелеца.

Туристи, обикаляли из Витоша, пък загатнали, че малко след часа на убийството - 12,20 ч, видели мъж на колело. Но не са описали облеклото. А хора, намирали се по-далеч, споделили, че чули звуци като от изстрел. Не е ясно дали фактически става дума за стрелбата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР