Курортът вече е пълен с летовници и дилърите на дрога

...
Курортът вече е пълен с летовници и дилърите на дрога
Коментари Харесай

10 чуждестранни „викачи“ са задържани при среднощна акция в центъра на Слънчев бряг

Курортът към този момент е цялостен с летовници и дилърите на дрога плъзнаха, само че бързо бяха ударени от полицията

10 чужденци са били арестувани при среднощната акция в събота в центъра на Слънчев бряг. Те са най-вече от Нигерия и Гана, „ работят “ у нас като така наречен „ викачи “ по заведенията в курорта. В задържаните лица са открити стотици хапчета екстази, много огромно количество марихуана, кокаин и пико, научи Флагман.бг от собствен меродавен източник.

Предполага се, че става въпрос за проведена незаконна група , която популяризира наркотични субстанции в курорта. Чужденците са зарибявали туристите с разнообразни типове дрога и разполагали с всичко, което се търси на пазара - от най-некачествения опиат до " чиста " дрога. Те са работили извънредно координирано и се разпръсквали систематизирано из основната улица на курорта, където сега е цялостно с летовници.

Нигерийците сякаш работели като " викачи " към известни заведения и заведения за хранене, само че в това време с това обаче били и в ролята на локални дилъри. Ако някой почиващ търсел нещо за „ еуфория, разформироване или от скъпото “, незабавно бил изпращан при тях -  на основната алея.

Доказателствата против арестуваните са много съществени. По време на акцията повече от 50 служителя на реда от РУ- са се слели с тълпата от туристи, с цел да хванат дилърите в крачка. Документирани са и няколко случая на продажба на опиати, за които свидетелстват показания клиенти, които са закупили опиати от пласьорите.

Колегите от GlasNews разпространиха видео от акцията, на което се вижда по какъв начин цивилни и маскирани ченгета конвоират чужденците с щракнати белезници до полицейските бусове.



Отдавна е известно, че в най-големия български курорт Слънчев бряг зачестяват случаите за наркодилъри да се употребяват така наречен " викачи ". Подобни чужденци са извънредно комфортни за тази работа, защото много атрактивни, владеят относително добре британски език и свободно контактуват с туристите. Приканват клиентите да посетят питейните заведения, а в действителност правят необятен набор от услуги - наркоразпространение на всевъзможен вид дрога, сводничество и други противозаконни занимания. Обикновено знаят по няколко думи от разнообразни езици и съгласно националността на клиента против тях превключват на дадения език. Успяват да омаят туристите с шегички и по този начин те попадат в клопката им.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР