Купуваме ги и от банкоматиВ рамките на няколко седмици общините,

...
Купуваме ги и от банкоматиВ рамките на няколко седмици общините,
Коментари Харесай

Борисов чака кметове да решат за винетките

Купуваме ги и от банкомати


В рамките на няколко седмици общините, които желаят част от републиканската пътна мрежа, да вземат решение и документално да ме уведомят, с цел да ги извадим от винетната система. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си с Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) в Министерски съвет.

След диалозите на „ Дондуков ” 1 министър-председателят изясни, че по този начин както София е поискала Северната скоростна дъга и е изразила подготвеност да я поддържа, по този начин може да се постъпи и с елементи от републиканската пътна мрежа като Варна – Златни пясъци, Варна – Аксаково или Пловдив – Асеновград.

Борисов разясни, че за тези „ общински пътища ” общините ще могат да си постановат такси.

“И до момента законът е разрешавал сходна опция. Има доста общини, които са действали сектори, които са минали в благосъстоятелност на общината ”, сподели кметът на Велико Търново и ръководител на Управителния съвет на НСОРБ Даниел Панов.

“Системата онлайн работи, само че има леки механически проблеми, които се отстраняват. Камерите на пътя ще засичат колите, които са без винетка. АПИ не дава гратисен интервал за незакупуване на винетка, а за тези, които към този момент са си закупили, само че системата не е отчела“. Това съобщи ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура ” инж. Светослав Глосов във връзка проблемите със системата на АПИ. Той разясни, че до дни ще бъде създаден нов програмен продукт, с който клиентите могат да закупуват е-винетки и от банкоматите.

5 минути нужни, с цел да се отрази заплащането


Компенсират водачите, купили няколко простъпка

 Радослав Николов Радослав Николов
При заплащане на електронна винетка би трябвало да изчакаме пет минути, с цел да се отрази заплащането в системата. Това предизвести Радослав Николов, консултант на министъра на районното развитите и благоустройството.

Той посочи, че някои от случаите, при които водачи са купили повече от един път една винетка за едно транспортно средство, а основателни и ще бъдат прегледани, само че някои от случаите са неточност от страна на потребителите. По думите му, в понеделник (7 януари) ще бъдат пуснати “на каса ” електронни винетки по всевъзможни обекти, в това число търговски.

Шофьорите, които са купили електронни винетки по няколко пъти за еднакъв автомобил, ще бъдат обезщетени, добави шефът на Националното тол ръководство в АПИ Антон Антонов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР