Купувачите, които придобиват жилище с цел инвестиция, могат да очакват

...
Купувачите, които придобиват жилище с цел инвестиция, могат да очакват
Коментари Харесай

Брокер: Купувачите, които придобиват жилище с цел инвестиция, да очакват доходност от около 5%

Купувачите, които получават жилище за инвестиция, могат да чакат междинна рентабилност от към 5% от отдаването на парцела си чартърен, споделя Румяна Стоилкова, брокер в организацията за недвижими парцели, цитиранa " Investor ".

Те се ориентират към парцели на добра локация, в качествена постройка и на добър етаж, с цел да реализиран по-добър месечен наем при отдаването на жилището.  

Деница Илчева, различен брокер, поучава купувачите на жилища с капиталова цел, преди да пристъпят към покупката, да се съветват със експерт, който се занимава главно с отдаване на жилища чартърен, с цел да получат по-точна информация за наемната цена, която биха могли да реализират. Тя предлага също, когато пресмятат доходността, да вземат поради по-скоро минималната цена от ориентировъчния диапазон, да плануват естествената обезценка на парцела, както и месеци, в които е допустимо да нямат наемател.

" Наемателите всеобщо се ориентират към централни, източни и южни региони. Що се отнася до характерностите на парцела, качеството на обзавеждането е от основно значение при вземането на решение от наемателя, а терасата е плюс. Притеснения следим при партерни и приземни етажи “, споделя Илиева.

Наемателите се ориентират главно към едностайни и двустайни жилища, сочат още наблюденията ѝ.

Мечтаната рентабилност при отдаване на жилище чартърен сега е към 5%, споделя Илиева, само че добавя, че допреди половин година постижимата рентабилност е била под тези равнища. След растежа на цените на наемите обаче постижимата рентабилност към този момент се приближава до този предел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР