Купчини от капачки, десетки услужливи доброволци и граждани, обединили се

...
Купчини от капачки, десетки услужливи доброволци и граждани, обединили се
Коментари Харесай

Купчини с капачки в Пловдив! Пловдивчани се обединиха за дет...

Купчини от капачки, десетки услужливи доброволци и жители, обединили се в името на една идея. Такава е обстановката сега пред паркинга на магазин „ Метро “ в „ Тракия “. Причината – за следващ път Пловдив е хазаин на акцията „ Капачки за бъдеще “. Този път крайната цел е събирането на средства за закупуването и даряването на профилирана детска неонатална кола за спешна помощ.



Стартът бе даден в 10 часа, въпреки че още рано в съботната заран имаше нетърпеливи, които чакаха да предадат събраните от тях капачки.



В рамките на час и половина пловдивчани съумяха да изпълнят с капачки цялостен камион с ремарке. В развой на пълнене е втори, само че с това движение май и той ще се окаже непълен.




Сред първите, предали своите капачки, бяха ученици на учебни заведения и детски градини. На паркинга пред " Метро " дойдоха и два микробуса от селата Ягодово и Крумово, дружно с кметовете им. Те също изсипаха събраните хиляди капачки, с цел да се включат в благотворителната акция.





Впечатление прави наличието на ужасно доста родители с деца, които с неспокойствие желаят да подкрепят събирането на средства за профилирана детска кола за спешна помощ.







С просто око се вижда, че организацията е съвършена. Постоянно стопират коли, от които се вадят цялостни голямо бутилки с капачки. Те употребяват предоставените от " Метро " колички за извършване на покупки, с цел да пренесат събраното до пункта за предаване. Там капачките се одобряват от доброволци и към този момент се товарят в камиона.






На паркинга в " Тракия " е и основателят на акцията " Капачки за бъдеще " Лазар Радков. " Винаги се веселя да съм в Пловдив. Тук е допустимо най-хубавата организация по време на тези акции. Хората са съпричастни и предават изключителлно доста капачки за идеята ", показа той пред екипа на " Марица ".




Досега акциите " Капачки за бъдеще " постоянно са били в най-много 18 града. Сега за първи път се организират в общо 37, като през днешния ден са в Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново и още 10 града. Финалът ще е в София на 30 май.





" Колкото повече хора се включат, толкоз по-бързо ще пристигна първата кола за спешна помощ, по-късно втора, трета и така нататък Вярваме, че ще успеем ЗАЕДНО, тъй като ЗАЕДНО можем повече! ", зоват уредниците.





фотоси от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР