Купа Дейвис“, плейоф за Световна група IНова Зеландия – България

...
Купа Дейвис“, плейоф за Световна група IНова Зеландия – България
Коментари Харесай

Близо до целта: Кузманов донесе втора победа за България


Купа „ Дейвис “, плейоф за Световна група I
Нова Зеландия – България 0-1
Димитър Кузманов – Киринпал Пану 5-7 6-3 6-2

Димитър Кузманов донесе втора победа на България в плейофа за Световна група I на Купа „ Дейвис “ против Нова Зеландия. Първата ракета на състава победи Киринпал Пану с 5-7 6-3 6-2.

По първична стратегия българинът трябваше да се изправи против Рубин Стейтъм (№476), само че съперникът му беше заменен със международния №576 Пану.

В първия сет Кузманов пропусна три сетбола в десетия гейм – 5-5, а по-късно не съумя да завоюва подаването си. Накрая имаше точка за пробив, която можеше да вкара сета в тайбрек, само че първата ракета на тима не съумя да се възползва – 5-7.

Мико имаше мъчно начало на втория сет и трябваше да избави четири брейкбола до 2-2. После заигра доста по-добре, осъществя пробив в осмия гейм, преди да завоюва подаването си и да изравни сетовете – 6-3.

В третата част разликата в равнището на двамата към този момент беше огромна. Кузманов влезе в серия от пет поредни гейма – 5-1, и затвори сета при 6-2

В първия мач на сингъл Александър Лазаров победи Аджийт Рай със 7-6(1) 6-2.

Програмата в неделя ще стартира със срещата на двойки, за която са декларирани Александър Донски и Пьотр Нестеров против Майкъл Винъс (№16 в международната класация на двойки) и Артьом Ситак (№132 на двойки).

При триумф, България ще се класира за Световна група I на Купа „ Дейвис “.

Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на тима проф. доктор Георги Попов.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР