Културният календар с проявите в Сливен през настоящата година обсъдиха

...
Културният календар с проявите в Сливен през настоящата година обсъдиха
Коментари Харесай

Планират богата на събития година в Сливен

Културният календар с деянията в Сливен през актуалната година разискаха на среща зам.кметът Пепа Чиликова и представители на културните институти в града. Концепцията на предложенията за събитията следваше линията те да бъдат по-интересни и да обзет друга по възраст аудитория.

И тази година Общината е възнамерявала огромна част от нормалните си културни мероприятия. Тя още веднъж ще заложи на музикалните и танцови театрални прояви, състезания, интернационалните и национални фестивали, които събират дребни и огромни.
Събитията, отдадени на годишнина от трагичната крах на Апостола, още веднъж ще протекат в два дни – на 18 и 19 февруари. Към момента стана ясно, че тече организацията на Националния празник – 3 март. Традиционните Майски дни на културата „ Сливенски огньове “ ще предложат изненади и занимания за жителите и посетители на Сливен.

Премиери за децата в Кукления спектакъл и нови постановки в Драматичния спектакъл приготвят за публиката двата културни института. Нови заглавия и среща с създатели ще предложи през месец май следващият Национален фестивал на детската книга. Той се провежда от Регионална библиотека „ Сава Доброплодни “, в партньорство с Община Сливен.

Във фокуса на диалозите попадна и програмата, която Общината приготвя за празника на Сливен – Димитровден. Тази година честванията през целия октомври ще преминат под знака на 190 години българска текстилна промишленост. Изложби, исторически възстановки, средновековни събори, съставляват дребна част от празничната стратегия. Срещите по отношение на уточняване, допълнение и приемане на краен вид на културните събития, не престават.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР