Културни организации, творци упражняващи свободна професия в сферата на културата

...
Културни организации, творци упражняващи свободна професия в сферата на културата
Коментари Харесай

И тази година очакваме силен фестивален август



Културни организации, създатели упражняващи свободна специалност в областта на културата от община Бургас, могат към този момент да подават своите планови оферти за финансиране от новия общински  фонд „ Култура “. Средствата ще се дават след осъществяване на конкурс по реда и при изискванията на Правилника на фонда. Именно подадените посредством новия инструмент планове ще начертаят тази година образа на културната стратегия на Бургас, разяснява заместител кметът по Култура, спорт и туризъм Диана Саватева.

" Фестивалът " София филм фест на брега " ще е първото събитие. Екипът му към този момент е осведомен за новия механизъм, чакаме да подадат документи, както и екипът на Бургас DOCK, документалният фестивал, както и на един доста сполучлив фестивал, който се организира предходната година за различно и съвременно изкуство " Ерата на Водолея ".

И това лято Бургас ще продължи да следва линията на по този начин наречения фестивален туризъм. Голяма част от гостуващите реализатори на Спайс мюзик фестивал към този момент са ясни. Миналата година август се очерта, като бургаския фестивален месец, тази година се надяваме още веднъж да бъде по този начин, сподели Диана Саватева. И още, събития, свързани с културната еднаквост на града затвърждават позициите си в културния календар и тази година. Сред тях са песенният конкурс „ Бургас и морето “ и двата национални литературни състезанието „ Христо Фотев “ и „ Петя Дубарова “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР