Култура, духовност и фолклор предлага двудневната програма за празника на

...
Култура, духовност и фолклор предлага двудневната програма за празника на
Коментари Харесай

Не кръчми: Два дни култура и духовност в Сандански

Култура, нематериалност и фолклор предлага двудневната стратегия за празника на Сандански. Традиционно градът чества на Светли четвъртък, което е обвързвано с изконните обичаи на нашия край, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на Сандански Атанас Стоянов.

Тази година празничната стратегия стартира от през днешния ден с колоездачна обиколка на града.



Светите братя Козма и Дамян са нашите духовни настойници и пазители на град Сандански от епохи, и ще почетем духовно нашите покровители, уточни Атанас Стоянов. В 16:00 часа жителите и гостите на Сандански ще посрещнат чудотворната икона на Света Богородица от Мелник и с литийно шествие светинята ще бъде отнесена в манастира „ Св. св. Козма и Дамян “, където на следващия ден ще се извърши водосвет и тържествена литургия.

Община Сандански е провела и богата културна и фолклорна стратегия, в която всеки да откри себе си – от най-малките до най-възрастните, с цел да усети всеки този празник, тъй като в сложните времена, в които живеем, празниците са свързващото звено, което сплотява всички, сподели още кметът.

Празникът на Сандански ще продължи довечера с концерт „ JAZZ под небето “ с присъединяване на Белослава. В четвъртък ще има фолклорна стратегия, празнично шествие на детските сформира в общината и концерти. В следобедните часове са проведени и национални битки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР