Кули-близнаци на по 26 етажа с по 400 хиляди квадратни

...
Кули-близнаци на по 26 етажа с по 400 хиляди квадратни
Коментари Харесай

Небостъргачи за прасета. Китай построи две 26-етажни ферми за 1.2 милиона свине годишно

Кули-близнаци на по 26 етажа с по 400 хиляди квадратни метра всяка, построи китайската компания „ Хубeй Чжунсин Кайвeй съвременно отглеждане на животни " в град Ечжоу, провинция Хубей. Обитатели на двата небостъргача ще бъдат 1.2 милиона свине, защото комплексите са издигнати за угояване на прасета, заяви профилираното издание " Pig Progress ".

Данните за плана разгласи самият вложител в своя WeChat акаунт в интернет. Основният акционер на корпорацията-инвеститор е локален производител на цимент, а топлината, генерирана от циментовата фабрика, ще се употребява и за отопление на фермата. Проектът планува основаването на една от най-модерните свинеферми в Китай. Тя ще може да се похвали с висока успеваемост на труда, зелена екология и по-ниска себестойност на продукцията.
Ечжоу се намира на към 80 километра югоизточно от Ухан. Капацитетът за 1.2 милиона свине за кръвопролитие годишно значи, че ще създава 108 хиляди тона месо за една година при капиталови разноски от порядъка на 570 милиона евро.

31 август е подписан договорът за доставката на първите 21 600 прасета майки и 55 нерези от основания в Гунгдонг снабдител КингСино. Животните са доставени на 4 партиди сред 25 септември и 30 ноември тази година, като са влезнали в постройките през специфични „ свиноуловители “, тунели, по които доближават до един от 6-те 40-тонни товарни асансьора за свине и оттова до избрания за тях етаж.

Първата партида се е нанесла в първия от 26-етажните корпуси, който към този момент е приключен, до момента в който вторият свинарник-небостъргач се строи сега. Във всеки блок първите два етажа са предопределени за доставка на фураж, а от третия нагоре всички равнища ще действат като класическа, само че по-модерна свинеферма с по 1000 свине-майки на етаж и индустриален потенциал от 25 хиляди свине за кръвопролитие годишно. На 48 индустриални етажа това дава 1.2 милиона животни за месо годишно.

Комплексите са с висока степен на автоматизация и надзор на фуражите и питейната вода на всеки етаж. Индикаторите за температура, мокрота на околната среда, централизация на токсични газове се управляват в действително време благодарение на повече от 30 хиляди контролни точки, които дефинират и управляват точното хранене на всяко прасе.

Система за промиване служи за изхвърляне на свински боклуци. Цялостната система за отнасяне на боклуци, основана на биогаз, трансформира свинския тор в чиста сила за произвеждане на електричество и отопление. Торът влиза във високотемпературния контейнер на системата за анаеробна ферментация, което понижава изпарението на миризливи газове с повече от 90%.

Китайците настояват, че комплексът ще е под денонощен деликатен ветеринарен надзор. Компанията притежател продължава да набира ветеринарен личен състав, мениджъри по отглеждане и ветеринарни техници.

Очаква се търсенето на свинско месо в Китай да нарасне от 51,77 милиона тона на 60,77 милиона тона през идващото десетилетие, съгласно публични оценки, представени от „ Pig Progress ”. Изграждането на огромни ферми като тези е един от методите за посрещане на възходящото търсене.

Небостъргачите от Хубей са най-модерните, изграждани в Китай, само че не са единствените. В региона на град Нанянг е построен комплекс от 21 6-етажни свинарници, който още не е завършен изцяло. След завършването му, той ще стане може би най-големият производител със 105 хиляди прасета майки и 2.1 милиона свине за кръвопролитие годишно. В Европа сходен метод на произвеждане на свинско месо е едва публикуван поради публични и етични съображения и законодателни условия, свързани с животните, както и поради високите разноски.

Голямата централизация на свине на едно място основава нараснала заплаха при положение на поява на Африканска чума по свинете. В Китай превантивно вкарват в свинекомплексите филтриран въздух, а термокамери наблюдават температурата на животните във всеки един миг.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР