Кучето Мими носи същото име като четириногото, станало известно с

...
Кучето Мими носи същото име като четириногото, станало известно с
Коментари Харесай

Още едно куче Мими с отрязани крака разплака мрежата, Фейсбук е потресен от тази нечувана жестокост

Кучето Мими носи същото име като четириногото, станало известно с това, че нечовечен човек отряза краката му преди години. Същите премеждия е претърпяла и Мими, която бе открита преди дни от Анастасия Хариту.

Жената се грижи за 26 кучета и 6 котки и не подминава животни в неволя. „ Имам три избавени инвалида. С едното от тях тръгнахме на разходка с инвалидна количка в Костинброд. Оказахме се атракция – хората ни спираха и се снимаха с нас, не бяха виждали сходно нещо. Един човек показа, че е видял куче с отрязани крайници до едно крайпътно заведение посока Петрохан и му е доста мъчително “, описа Анастасия, представена от Дарик.

Ден по-късно тя отишла на място, с цел да търси четириногото – то било там в извънредно положение и цялото треперело. От личния състав на заведението схванала, че стои там повече от седмица и никой не се заел с лекуването.

„ Отидохме неотложно в клиника. Искахме да знаем какво се е случило. Гръбнакът й е здрав. Лекарят е безапелационен, че краката са й отрязани. Какво се е случило и кой го е направил – само тя знае “, изясни Анастасия Хариту.

В момента кучето се лекува. Днес е малко по-спокойно, само че би трябвало да се овладее тежката зараза. След това ще й бъдат направени интервенции и ще стане ясно дали ще могат да бъдат направени протези. Лечението дневно излиза към 70 лева, само че може да падне и на 50.

Спасителката на Мими приканва всички фенове на четириногите за финансова, морална поддръжка или просто за позитивна сила, защото лекуването на кучето е скъпо, а тя се грижи за още над 20 животни в дома си.

„ Крайната сума, нужна за лекуването й, даже и лекарите не знаят, само че всичко ще бъде документирано и транспарантно. Тя се намира във ветеринарна клиника Суходол – Зооцентър, където всеки може да получи информация за положението й “, сподели още Анастасия Хариту.

Подробна информация, фотоси и сметка за дарения, можете да откриете на страницата „ В помощ на Мими, кучето с отрязани крайници “ във Фейсбук. Там се провежда и търг за набирането на средства.






Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР