Кучето е хищник и се храни с месо. Този факт

...
Кучето е хищник и се храни с месо. Този факт
Коментари Харесай

Можем ли да даваме на кучето диня и как да го правим?

Кучето е див звяр и се храни с месо. Този факт е прочут на всеки. Затова главната му храна е месна. Днес на пазара има богато многообразие от друга кучешка храна на основата на месото. Възможностите за избор са доста - суха или влажна; консервирана или в насипно състояние; от разнообразни типове месо; с всички разрешени зеленчуци и сосове. Има и разнородни кучешки лакомства, толкоз обичани на лаещите четириноги. Сякаш това изчерпва всичко, което е нужно на домашния ни любим във връзка с храненето му.

Всъщност кучето, както и индивида, се нуждае от доста повече, в сравнение с наподобява на пръв взор. Домашните ни любимци също би трябвало да имат в менюто си плодове, които да похапват за десерт. Разбира се, не всеки плод, който е подобаващ за хората, става и за домашния питомец. Сред вероятните за избор е динята.

Ветеринарните експерти и опитните хора в развъждането на кучета са на едно мнение - кучетата ядат любеница. Сочният сладостен плод е подобаващ за десерта на домашния любим, само че дажбата би трябвало да е добре премерена. Динята се дава единствено на дребни части. Другото изискване е да бъде добре почистена от семките, а кората също да бъде авансово отстранена.

Колко любеница да даваме на кучето?

Според рекомендациите може от две до четири пъти в седмицата. Условието е кучето да бъде крепко, когато му се дава любеница. То не е в положение да изяде повече от 40 грама, без значение дали става дума за едра порода кучета. Първият банкет е належащо да е изключително деликатен. Нека включва по-малко количество, под 30 грама. След първия банкет домашният питомец ще реагира, в случай че има алергия към плода. При поява на петна по муцунката му или засилено чесане, динята незабавно би трябвало да се изключи от опциите да се разнообразява менюто му.

Какви са изгодите от динята за кучето?

Динята е диуретик и прочиства организма от токсините. Чревната флора ще укрепне и организмът на домашния питомец ще получи витамини, минерали и влакнини.

Противопоказанията за предоставяне на плода са при диагностицирани болести като: камъни в бъбреците при кучето; стомашно разстройство; кучешки диабет; панкреатит. Диня не трябва да се дава и на палета под 3 месеца, както и на възрастни кучета над 7 години.

Преди да се пристъпи към прибавянето на определената любеница, добре е тя да се ревизира за нездравословни субстанции. Проверката става, като се пусне късче в чаша вода. Ако течността се оцвети в алено, динята е негодна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР