Кучетата не се привързват повече, когато получават награди, защото не

...
Кучетата не се привързват повече, когато получават награди, защото не
Коментари Харесай

Не прекалявайте с наградките! Кучетата не помнят щедростта

Кучетата не се привързват повече, когато получават награди, тъй като не помнят щедростта и не си построяват визия въз основа на полученото.

Специалисти от Университета по ветеринарна медицина във Виена изследваха дали кучетата биха предпочели великодушен дресьор пред подобен, който не ги насърчава с награди. Те откриха, че нито кучетата, нито вълците демонстрират желания, откакто са видели индивида да дава лакомство или да си го задържа.

Изводът на експертите е, че " основаването на известност може да е по-трудно от предстоящото измежду животните ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Според някои проучвания кучетата сътрудничат на хората тъй като си основават визия за тях, като ги следят по какъв начин поддържат връзка с другите.

Д-р Хой-Лам Джим ревизира тази дарба и дали тя е еволюирала при опитомяването, или е съществувала и при вълците. Тя е работила с девет вълка и шест кучета. Експериментите демонстрират, че множеството животни нямат желания след наблюдения или директен опит. Три кучета и два вълка обаче посочили някакво влечение към по-щедрия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР