Кучетата, които са със средно положение в глутницата - нито

...
Кучетата, които са със средно положение в глутницата - нито
Коментари Харесай

Учени откриха кои кучета са най-агресивни

Кучетата, които са със приблизително състояние в глутницата - нито най-горе, нито най-долу, се държат най-агресивно едно с друго, заяви Юнайтед прес интеренешънъл. Според множеството теории за експанзията в обществената подчиненост, тя се усилва колкото по-високо е ситуацията.

Изследване на улични кучета в покрайнините на Рим обаче сподели, че най-доминантните демонстрират минимум експанзия. Най-много е тя по средата на йерархията, където по-трудно се планува кое животно е по-силно.

Йерархията оказва помощ на кучетата да пестят сила, която те изразходват основно за търсене на храна и сътрудник. Когато кучетата си знаят мястото, се бият по-малко между тях. Учените от университета на Екстър дружно с римските им сътрудници дефинираха, че полът и възрастта дефинират обществената организация на глутниците.

По-възрастните кучета преобладават над по-младите, както и мъжките над женските, когато са на една възраст. Доминантните кучета се разпознават по правия тил, вдигнатата опашка и глава. Такива животни постоянно слагат лапите си върху гърба на другите с по-ниско състояние. Кучетата с ниско състояние държат главата си по-ниско, а ушите им са клепнали. Те заобикалят директен очен контакт, постоянно лягат и оголват корема си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР