Кучета от приюта в Благоевград са изхвърлени край Кресна. За

...
Кучета от приюта в Благоевград са изхвърлени край Кресна. За
Коментари Харесай

Кучета от приюта в Благоевград са изхвърлени край Кресна


Кучета от приюта в Благоевград са изхвърлени край Кресна. За случая алармира гражданин на града.

Соня Георгиева е директен очевидец на това по какъв начин пикап с логото на община Благоевград изхвърля 17 кучета в региона на село Стара Кресна. Подава и сигнал.

„ Сигналът беше подаден на нашия дежурен в общината, че в региона на Стара Кресна има изсипани 15 кучета. Отидохме на място, в действителност кечетата бяха там, на тях имаше ушни марки с номера”, разгласи Валентин Стоичков, зам.-кмет на община Кресна.

По закон бездомните кучета се събират, обезпаразитяват и кастрират, след което се връщат на мястото, от което са взети. От община Кресна са безапелационни, че броят на изхвърлените тук кучета надвишава този на авансово събраните.

По думите на шефа на приюта в Благоевград Илиана Балева „ нещата са преекспонирани”, тъй като в пикапа на приюта няма по какъв начин да се съберат 17 кучета. Нямало по какъв начин и да бъдат „ изсипани”, тъй като не били упоени – животните сами слезли от колата. Твърди, че грешката е еднолична – на чиновник във компанията, който показал самодейност.

За Соня Георгиева случката е доказателство за нечовешко отношение към бездомните животни.

От община Благоевград са поискали документално пояснение от компанията и ще преценяват дали да преразгледат контракта с нея.

Явор Гечев от фондация „ Четири лапи “ разяснява пред bTV, че това несъмнено не може да се назова самодейност на един човек и се случва постоянно в цялата страна. Той показа, че непрекъснато получават такива сигнали, за разселване на кучета от една община в друга община.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР