Куче, собственост на пациент с коронавирус, е поставено под карантина

...
Куче, собственост на пациент с коронавирус, е поставено под карантина
Коментари Харесай

Домашно куче е поставено под карантина в Хонконг заради съмнение за зараза с коронавируса

Куче, благосъстоятелност на пациент с ковид, е сложено под карантина в Хонконг, откакто взетите назални и орални проби са дали "слабо положителен " резултат, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на локалните управляващи.

Домашният любим ще бъде подложен на спомагателни проби, с цел да се дефинира дали е прихванал заболяването или резултатът се дължи на "замърсяване от заобикалящата среда ".

Европейска комисия със специфични рекомендации към чиновниците си, завърнали се от Италия Кучето, което не е показало никакви признаци, ще остане под карантина две седмици.

От хонконгското Министерство на земеделието, риболова и резерватите означават, че на този стадий няма доказателства, че домашни любимци могат да се заразяват с вируса, причиняващ заболяването COVID-19. Властите обаче предлагат питомците на инфектирани пациенти да бъдат поставяни под карантина, с цел да се подсигурява здравето на популацията и животните, както и стопаните да мият усърдно ръцете си, откакто са галили домашните си любимци.

В уеб страницата на Световната здравна организация (СЗО) също се показва, че към този момент няма доказателства, че домашни питомци могат да се заразяват с новия ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР