Куче нападна и уби стопанина си в София. Случаят е

...
Куче нападна и уби стопанина си в София. Случаят е
Коментари Харесай

Природозащитник разкри каква е основната причина куче да убие мъж в София

Куче атакува и умъртви стопанина си в София. Случаят е от квартал „ Христо Ботев ”. Трагедията се разигра в сряда в следобедните часове. Жертвата е мъж на 48 години. Негови близки са разкрили тялото и извикали незабавните медици. 

Съседите на починалия мъж обясниха, че кучето е живеело свободно в двора на къщата му, но не е излизало на открито, заяви

„ Почти в никакъв случай не ме е лаело или нещо сходно ”, изясни живеещ наоколо. „ Прибирам се след 6 ч. у дома, тъй като ме е боязън от кучето ”, сподели различен.

Според природозащитника Явор Гечев аргументите за сходен случай могат да бъдат най-различни. Основната, счита той, е методът, по който животното е отглеждано и дали целеустремено не е търсено нападателно държание. „ Липсата на просвета на развъждането на животните у нас е повода за сходни произшествия ”, е мнението му.

Той изясни, че куче от породата питбул може да бъде закупено за „ скандално ниска ” цена от 150 - 200 лева „ В България животните се развъждат безусловно безотговорно и се продават безотговорно ”, изясни той и акцентира основната роля на контролните органи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР