Кубрат Пулев и Антъни Джошуа получиха неприятната финансова новина от

...
Кубрат Пулев и Антъни Джошуа получиха неприятната финансова новина от
Коментари Харесай

Неприятна новина за Джошуа и Пулев - хонорарите им няма да се вдигнат

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа получиха неприятната финансова вест от английската телевизия „ Скай Спортс “, която излъчваше мача им за международните трофеи във версии WBA, WBO, IBF и IBO. Очакванията бяха, че сериозен зрителски интерес ще увеличи финансовите параметри на двамата боксьори, които взеха по-ниски възнаграждения поради пандемията от ковид.

Както е известно, Джошуа получи над 10 милиона паунда, а Кобрата взе по-малко от половината от тази сума. Надеждите, че приходите от платеното лъчение на мача може да покачат хонорарите, обаче не се оправдават. Според предварителните си планове, „ Скай Спортс “ е отчел 600 000 клиенти за услугата pay-per-view за борбата сред Ей Джей и Пулев на 12 декември.

Британските феновете плащаха по 24,95 паунда, с цел да гледат огромния мач. Сумата беше същата като абонамента за реванша на Джошуа против Анди Руис през 2019 година

След окончателното отчитане броя от 600 000 клиенти може да стигне и до 700 000. Това обаче е доста по-малко от предстоящото, защото до зала „ Уембли Арена “ бяха позволени единствено 1000 фенове. Предполагаше се, че това ще провокира по-сериозен интерес към телевизионното предаване.

До това очевидно не се стигна, защото броя, платила си да следи борбата по малкия екран, е на половина по-малка от рекордните 1,6 милиона, които са гледали реванша сред Джошуа и Руис.

Интересното е, че Ей Джей държи първите три места в класацията за най-гледани мачове посредством pay-per-view. Втората позиция е за дуела му с Владимир Кличко през 2017 година - 1,5 млн. клиенти. На трето място е борбата на Джошуа с Джоузеф Паркър (2018 г.), който е отчел 1,45 милиона клиенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР