Кубрат Пулев беше произведен в чин лейтенант от резерва на

...
Кубрат Пулев беше произведен в чин лейтенант от резерва на
Коментари Харесай

Кобрата стана лейтенант

Кубрат Пулев беше създаден в чин лейтенант от запаса на Въоръжените сили. Най-добрият ни профибоксьор получи пагоните си на гала във военното министерство. Досега той беше сержант, само че го покачиха поради триумфите на кръга.

" За мен е чест. Благодаря за покачването. С огромно наслаждение изрекох думите " Служа на Република България ". Те не са просто за протокола, а ги споделям от сърце и душа. За мен е част да бъда част от Българската войска. За мен е авторитет и престиж и ще направя всичко належащо да може Българската войска да бъде с повече самочувствие и в бойна подготвеност ", сподели Пулев. От 2005 година до 2010 година той е военнослужещ в Центъра за високо спортно майсторство към МО. През 2008 година, като сержант от Българската войска, Кобрата печели европейската купа в Ливърпул и е разгласен за състезател №1 на България измежду военните спортисти. В момента Пулев е наложителен кандидат за пояса на Световната боксова федерация (IBF), който се държи от Антъни Джошуа. Двамата би трябвало да се срещнат пролетта.

" Чест е за Българската войска, че една от легендите в българския спорт е работил и се е бил като боксьор, носейки българската униформа. Всяко потомство българи има своя идол. Повече от едно потомство идол на българите в спорта е Кубрат Пулев - поради хъса, който има, поради успехите, които реализира, поради славата, която носи, не за себе си, а за България. Ще бъдем горди с всяка негова победа, тъй като ще знаем, че всеки негов съперник е обичай и мачкан от български офицер ", съобщи военният министър Красимир Каракачанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР