Кубинското посолство във Вашингтон, окръг Колумбия, атакувано с коктейли Молотов

...
Нападател атакува кубинското посолство в столицата на Съединените щати Вашингтон
Коментари Харесай

Нападател атакува кубинското посолство в столицата на Съединените щати Вашингтон с два коктейла Молотов, каза кубинският външен министър Бруно Родригес Парила в социалните медии, добавяйки, че никой беше наранен.

Атаката беше извършена в неделя вечерта само часове след като лидерът на Куба Мигел Диас-Канел се завърна на острова, след като присъства на събития в ООН в Ню Йорк миналата седмица.

Продължете да четете

списък от 4 елемента Куба арестува 17 за трафик на мъже, за да се бият за Русия в УкрайнаКуба разкрива мрежа за трафик на кубинци, за да се бият за Русия в УкрайнаКубинските боксьорки мечтаят за олимпийска слава след отмяна на забраната Хиляди кубински мигранти са изправени пред несигурност в Уругвайкрай на списъка

Никой не пое отговорност за атаката, която не причини значителни щети или жертви, според кубински служители, въпреки че Хавана бързо хвърли вината върху кубинските изгнаници в САЩ.

„Антикубински групи се обръщат към тероризма, когато се чувстват безнаказани, нещо, за което Куба многократно е предупреждавала американските власти“, каза Родригес в X, известен преди като Twitter.

[Неофициален превод: „Тази вечер, 24 септември, посолството #Cuba в САЩ беше обект на терористична атака от лице, което хвърли 2 коктейла Молотов. Няма пострадали хора. Подробностите се уточняват. Това е второто насилствено нападение срещу дипломатическата централа във Вашингтон.”]

Президентът на Куба Диас-Канел осъди тази атака и каза, че очаква „действия от северноамериканските власти“.

„Омразата отново снощи предизвика терористична атака срещу нашето посолство във Вашингтон, акт на насилие и слабост, който можеше да струва скъпоценни животи“, написа той на X.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР