Кубински рибари спасиха ранено бебе ламантин (морска крава) в залив

...
Кубински рибари спасиха ранено бебе ламантин (морска крава) в залив
Коментари Харесай

Рибари в Куба спасиха ранено бебе ламантин с краве и козе мляко

Кубински риболовци избавиха ранено бебе ламантин (морска крава) в залив в далечната североизточната част на острова и го заредиха със примес от краве и козе мляко и кокосова вода, съобщи Ройтерс.

След това животното е взето в намиращия се наоколо аквариум.

Рибарите разкрили ламантина с дълбоки рани по главата и тялото в залива Мареа дел Потрийо, на повече от 850 км от столицата Хавана. 

При идването си на брега, те потърсили подпомагане от доброволци от близкото обитаемо място. " Хората тичаха, с цел да ни оказват помощ ", споделя Виктор Антонио Серано. " Разпознахме, че е бозайник и хората, които имат крави ни дадоха мляко, както и тези, които отглеждат кози ".

Ламантинът, воден бозайник , сходен на гигантска, носеща се във водата крава, се среща в предпазени заливи и естуари в цяла Куба.
Възрастните ламантини са тревопасни, хранещи се с морски треви и други водни растения.

Служители в аквариума в близкото обитаемо място Сантяго де Куба посъветвали риболовците да продължат да хранят животното, след което ветеринарни лекари взели бозайника и го отвели на безвредно място.
Островът е необятно прочут като най-хубавото местообитание за ламантини в Карибския басейн, макар че морските бозайници са застрашени от бракониерство, пострадвания от лодки и постоянно са намирани, заплетени в риболовни уреди.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР