Кризата в строителния бранш, високите цени на строителните материали, които

...
Кризата в строителния бранш, високите цени на строителните материали, които
Коментари Харесай

Бизнес метаморфози! Крупни строителни предприемачи в Пиринско стават хотелиери, кризата в бранша ги тласна към ново амплоа

Кризата в строителния отрасъл, високите цени на строителните материали, които в последната година скочиха с над 100 %, оскъпяването на строителните действия и съществено намаляване напечалбата от главния им бизнес, провокираха куп строителни бизнесмени от Пиринско да сменят амплоато си и да търсят способи за оцеляване в тежката обстановка в страната. За огромна част от предприемачите секнаха публичните поръчкии работните им ангажиментии стотицистроителнифирми оповестиха банкрути и разпуснаха служащите. Други предприемчиви предприемачи от сектора се преориентирахаи потеглиха по нов път на развиване.

Само за последния месец 5-имаизвестни предприемачи от региона обявиха капиталови планове в Регионална инспекция за опазване на околната среда -Благоевград за създаване на СПА хотели в атрактивни места в района. Крупният строителен бизнесмен Ал. Павлевски от Симитли е декларирал в Регионална инспекция за опазване на околната среда от името на компанията си „ Павлевски Груп” капиталово желание за създаване на СПА хотел в разложкото село Баня. Бизнес концепцията му е да се построи съвременен хотел, който да разполага с басейни с минерална вода, с летен бар и куп атракциони.

Хотелът ще се построи на парцел с повърхност 2201 кв. м, а хотелът да е със застроена повърхност от 600 кв. и разгърната 2460 кв. м. Хотел за селски туризъм пък желае да строи в селото благоевградчанинът Георги Атанасов с компания „ Глобал- строй”. Малкият и гиздав хотел ще е с потенциал 40 легла- 18 стаи с по две кревати и три жилището, ресторант с повърхност 200 кв. м и паркинг с 10 паркоместа.

Благоевградският строителен бизнесмен Михаил Камбитов с компанията си „ Маунтин Флауър “ ЕООД, ще строи апартаментен комклекс в местността Кукурево край Разлог, където Камбитов има личен имот от 10 013 кв. м. Там възнамерява създаване на апартаментен комплекс, който ще съставлява една 4-етажна постройка върху повърхност от 750 кв. м.

На първия етаж в хотела ще бъдатразположенифоайе с рецепция, лоби бар, склад към него и служебни пространства. На горните три етажа ще има общо 9 жилището, 3 от които – с по 2 спални. Капацитетът е за35-40 индивида. Дали строителните бизнесмени сами ще управляват хотелите, които желаят да строят, или ще продават или дават чартърен не е ясно. За региона на Разлог и Баня обаче желанията им са повече от похвални, защото регионът се трансформира в притегателна туристическа дестинация.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР