Кризата Украйна-Русия създава заплаха не само за нашия регион, но

...
Кризата Украйна-Русия създава заплаха не само за нашия регион, но
Коментари Харесай

Румен Радев: Има тревожни данни, че закъснява доставката на изтребителите F-16

" Кризата Украйна-Русия основава опасност освен за нашия район, само че и за цяла Европа. Това е рецесия с световни измерения, защото разговорът се води на равнище НАТО-Русия. България е част от напъните за решение на тази рецесия. Не може да има военно решение, би трябвало да се търси решение по дипломатически път ". Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

Най-голямата опасност на националната сигурност е неглижирането на проблемите на армията. Модернизацията е непрестанен развой с акцент върху хората в армията, новите технологии и нововъведенията, уточни Радев.

Първо би трябвало да сме наясно, че се приказва доста за батальонната бойна група, само че не доста хора знаят детайлности за нея. Тя не може да реши проблемите ни, само че нейното създаване я значимо, тъй като демонстрира, че ще можем да работим и дружно да демонстрираме, че можем да отговорим на всяка рецесия. Но най-голямата гаранция за националната ни сигурност е да развием нашите въоръжени сили и да покажем съгласуемост с сътрудниците, съобщи Радев.

Има информация, че ще има забавяне на доставката на изтребителите F-16 и това е извънредно обезпокоително, тъй като ни слага пред опасности да изгубим въздушния ни суверинитет, което е и въздушното пространство на НАТО, уточни Радев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР