Кризата с COVID-19 освен голямо изпитание, беше и безпрецедентен стрес

...
Кризата с COVID-19 освен голямо изпитание, беше и безпрецедентен стрес
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: България и нашето Черноморие ще са едно от най-безопасните места в Европа

Кризата с COVID-19 с изключение на огромно тестване, беше и невиждан стрес тест за всички системи, само че най-много за здравната. Това съобщи доктор Ангел Кунчев по време на брифинга на Националния щаб.

Той уточни, че предстоят да се създадат разбори, които да оказват помощ да се провежда работа на публичното здраве и цялата здравна система по един по-добър метод.

„ При такива условия на рисково натоварване се акцентират както недостатъци, по този начин и мощни страни на болничната система – и като здания и съоръжение, и като фрагменти и подготовка “, съобщи той.

По думите му следва да се работи интензивно с медицинските университети и студентите.

„ Анализът ще ни даде данни и за това кои болница са гръбнакът на здравната система в България “, уточни той.

Доц. Кунчев уточни и извънредно значимата и ефикасната работа на РЗИ.

„ Положително е построяването на осведомителната система на страната за COVID-19. Нещо, което лишава месеци и години, в този момент се направи за 2 месеца “, уточни доктор Кунчев.

Български, италиански и испански учени работят по план за следене на хора с астма и белодробни заболявания, само че е приспособен към ковид. Много тънък термометър, който се употребява за премерване на температурата на издишващия въздух. Той се употребява при контактни лица у нас.

Той прикани макар положителните вести да продължим да съблюдаваме ограниченията.

„ България и нашето Черноморие ще са едно от най-безопасните места в Европа. Ние ще се възползваме от това, само че би трябвало да продължим да съблюдаваме ограниченията, като съзнателен метод на живот, персонална хигиена и съблюдаване на отдалеченост “, съобщи Кунчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР