Кризата около коронавируса далеч не е отминала, в икономически план

...
Кризата около коронавируса далеч не е отминала, в икономически план
Коментари Харесай

Единна Европа ще е спасението от китайския дъмпинг след края на коронакризата

" Кризата към ковид надалеч не е отминала, в стопански проект занапред ще гледаме нейните отблясъци. Този, който успее да излезе от спирачките, да създава бързо и на ниска цена, ще завладее доста по-големи пазари, в сравнение с е имал досега. Това е Китай. От китайския дъмпинг, който ще последва, може да ни избави единствено единна Европа ", сподели Димитър Гърдев, посланик, Европейска асоциация за интернационалните връзки, в предаването “Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков.

Гърдев разяснява обстановката в Италия, трансформирала се в огнище на ковид в Европа. Той уточни, че страната е в доста тежко икономическо състояние още от 2012 година

“Това, което желаят италианските политици, е издаването на общи европейски облигации. В момента Италия получава дълг на международните пазари против огромен лихвен %. Когато към тези “коронаоблигации” се включат и немската, австрийската, нидерландската стопанска система, Италия ще получи дълг на по-нисък лихвен процент”, изясни Гърдев.

Според него, макар острата антиевропейска реторика на някои политици в Италия, разпад на Европейския съюз няма да последва поради коронавирусната рецесия.

“ЕС е необходим, само че ще стане доста по-нужен, когато се оценят размерите на рецесията. Страните няма да могат да се оправят сами с нея”.

По отношение на Съединени американски щати дипломатът изрази очакване тематиката за ковид да е водеща в дебатите преди президентските избори в края на 2020 година

“Начинът, по който Америка излиза от тази рецесия, ще е изискването за бъдещия президент”, счита Гърдев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР