Кризата не е чак толкова голяма, за да изпадаме в

...
Кризата не е чак толкова голяма, за да изпадаме в
Коментари Харесай

Икономисти разкриха как България бе засегната от COVID-19

Кризата не е чак толкоз огромна, с цел да изпадаме в суматоха. Както всички страни в света и България е наранена. С бюджетни похвати не би могла да се реши, каквато и да е рецесия, само че ще помогне за решение на проблемите на другите обществени групи. Това съобщи икономистът Емил Хърсев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

" Ще има някои, които ще бъдат по-засегнати от други. Хората, които са останали без работа ще разчитат на спестявания ",  съобщи икономистът Владимир Каролев.

" Няколко са икономическите фактори, които дефинират нашето развиване. По време на пандемията се съкратиха логистичните вериги на пазарите и от това някои български вериги завоюваха. Фирмите икономисаха, а не натрупаха облаги ", изясни Хърсев.

" Трябва да минат най-малко шест месеца, с цел да се приказва за някакъв тренд. Трябва да се види по какъв начин ше реагират българите с пофтреблението. Светът ще стартира да се оправя, когато стартира още веднъж да се използва ", предвижда Каролев.

" Ако още веднъж се стигне до затваряне, хората ще стартират да пестят и да лимитират своето ползване, което ще е зле за стопанската система ", съобщи още икономистът. „ Мярката 60/40 работи за тези, които имат доходи. Това в действителност избави ресторантьорския бизнес, както и нмамаляването на Данък добавена стойност. Но в случай че приказваме за магази н, в който хората не влизат и няма оборот, няма по какъв начин да се възвърне “, даде образец Каролев.

" Добавките за всяко дете е обичаният ми популизъм. Има родители, които имат действителна потребност от помощ и такива, които нямат. Увеличаването на пенсиите и така нататък всичко това е избирателен ход на ГЕРБ. Ако завоюват изборите, не знам по какъв начин ще ги извършват. Ние взимаме заеми, които ще ги заплащат нашите деца и внуци ", предизвести Владимир Каролев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР