Критиците са възхитени от последния филм на София Копола Присила,

...
Критиците са възхитени от последния филм на София Копола Присила,
Коментари Харесай

Баща ми е като хищник и манипулатор: Лиса Мари Пресли не харесвала сценария на филма Присила”

Критиците са възхитени от последния филм на София Копола " Присила ", основан по записките на някогашната брачната половинка на Елвис Пресли, в които е разказана връзката ѝ с него, само че тяхната дъщерята Лиса Мари не го е одобрявала, съобщи ДПА.

Според електронни писма, получени от " Варайъти ", няколко месеца преди гибелта си през януари Лиса Мари пише на Копола, че е недоволна от метода, по който татко ѝ е показан в сюжета.

Before her death earlier this year, Lisa Marie Presley expressed shock and horror over the depiction of her father Elvis Presley in the script for Sofia Coppola’s new film “Priscilla ”:

“My father only comes across as a predator and manipulative. As his daughter, I don’t read…
— Variety (@Variety)
Изданието " Ел Ей таймс " удостовери, че размяната на имейли сред Копола и Пресли в действителност се е състояла, както е разказано от списанието.

Дъщерята на Краля на рока споделила на режисьорката, че текстът е " шокиращо злопаметен и пренебрежителен " . Тя също по този начин изразила опасения, че филмът ще притегли нежелано внимание към внуците на Елвис и Присила, които към този момент скърбят за загубата на сина на Лиса Мари - Бенджамин Киоу.

Lisa Marie Presley labelled Sofia Coppola’s Priscilla script ‘vengeful and contemptuous’ – reports
— The Guardian (@guardian)
Електронните писма на Лиса Мари, за които се твърди, че са изпратени през септември 2022 година, се концентрират най-много върху това по какъв начин връзката на нейните родителите - тематика на записките на майка ѝ " Елвис и аз " - ще бъде възприета от актуалната аудитория. Двамата стартират да се срещат, когато Елвис е на 24 години, а Присила - на 14.

" Баща ми се явява единствено като див звяр и манипулатор...  шокиращо отмъстителна и презрителна позиция, само че не разбирам за какво? " , написа Лиса Мари на режисьорката.  " Ще бъда принудена да съм в позиция, в която ще би трябвало намерено да кажа какво усещам към кино лентата и да потегли обществено против теб, майка ми и тази продукция " , предизвестява Пресли.

Присила Пресли е измежду изпълнителните продуценти на кино лентата и обикаля Съединени американски щати, с цел да го разпространява, отбелязва ДПА.

Представители на Копола отхвърлят да разясняват наличието на имейлите.

" Притеснявам се, че майка ми не вижда нюансите или не осъзнава метода, по който Елвис ще бъде възприеман, когато този филм излезе " , написа още Лиса Мари. " Чувствам, че би трябвало да защитя майка, която е прекарала целия си живот, пазейки наследството на татко ми. Притеснявам се, че тя не схваща желанията, които стоят зад този филм, нито резултата, който той ще има ".

Before her death, Lisa Marie Presley informed Sofia Coppola that she disagreed with the depiction of Elvis in.

“I will have to openly say how I feel about the film and go against you, my mother and this film publicly. "
— Variety (@Variety)
Копола дава отговор на Лиза Мари, като написа: " Надявам се, че когато видиш окончателния вид на кино лентата, ще се почувстваш друго и ще схванеш, че съм положила доста старания, с цел да уважа майка ти, като в същото време показва татко ти с сензитивност и трудност ".

Според дъщерята на Краля на рока  " Елвис " от 2022 година с Остин Бътлър в основната роля е образец за филм, който показва фамилията ѝ заслужено и е нещо, с което могат да се усещат " горди ".

" Присила " излезе в киносалоните в петък, напомня ДПА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР