Критичната ситуация с двете родилки в АГ-отделението в областната държавна

...
Критичната ситуация с двете родилки в АГ-отделението в областната държавна
Коментари Харесай

Подобри се състоянието на двете родилки в пазарджишката болница -

„ Критичната обстановка с двете родилки в АГ-отделението в регионалната държавна болница в Пазарджик към този момент е овладяна. Двете дами от с. Алеко Константиново и село Варвара към този момент са добре и по тази причина се приключва незабавната акция за безплатно кръводаряване “, заяви началникът на Отделението по трансфузионна хематология доктор Ваня Стоева.

Тя сърдечно благодари на всички жители, изявили предпочитание да дарят кръв и да оказват помощ. Сред тях бяха някогашният народен представител от Политическа партия “ГЕРБ “ Десислава Тодорова и 27-годишната кардиологична здравна сестра в частната МБАЛ “Хигия “ Анастасия Георгиева, която също се отзова на незабавния апел за даряване на кръв от рядката кръвна група В негативна.

Тази заран младата майка посети Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик, с цел да подари кръв за повторно, оповестиха от здравното заведение.

„ В момента съм в отпуск по майчинство, с цел да отглеждам дребното си момченце, което напълно скоро ще навърши 2 годинки. Родих в Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ-Пазарджик. Знам какво е да си родилка и да имаш потребност от помощ, по тази причина не се поколебах дали и аз да оказа помощ, откакто съм от същата кръвна група, каквото прочетох, че се търси. Тази кръвна група е доста рядка и взех решение, че би трябвало да дойда да даря. Всички би трябвало да оказваме помощ в такива случаи. Не бива да имаме боязън и по тази причина да не даряваме кръв. Дарявала съм кръв за първи път преди към година, нямах никакви проблеми по-късно. Още тогава взех решение да не преставам да съм непринуден кръводарител. Смятам, че кръводаряването е добра идея и то освен, тъй като оказвам помощ на някой различен, а и за моя организъм “, изясни Анастасия.

Младата жена посъветва всички, които се опасяват да станат кръводарители, да мислят единствено за това, че вършат нещо положително и да оставят своя боязън на назад във времето.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР