Кристиян Шкварек, ФейсбукВчера Мароко би Белгия на световното. В резултат

...
Кристиян Шкварек, ФейсбукВчера Мароко би Белгия на световното. В резултат
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Смъртта на Европа и цивилизацията идва заради демократичната, либерална общност

Кристиян Шкварек, Facebook

Вчера Мароко би Белгия на международното. В резултат на това хиляди чисти белгийци започнаха да вършат по улиците на Брюксел това, което виждате във видеото и в десетки други такива видеа по-долу. Почти всичките, забележете, млади, на другояче най-застаряващия на Земята континент.

Тези чисти белгийци и същински европейци честваха успеха на друга страна над Белгия. И го вършиха, упражнявайки триумфално принуждение над личния си град.
Защо? Защо им е на белгийците - някои от тях второ, трето, даже четвърто потомство в Белгия, да вършат това? Защо се радват на непозната победа? Та нали са белгийци? Нали са европейци? На множеството от тях даже бабите и дядовците са от Брюксел.

Нали трябваше да има " интеграция " в " европейските полезности " и неизбежното " претопяване на културите ", като в старите филми за Ню Йорк през 1920-те, Елис Айлънд и " американската фантазия "? Нали и тук трябваше да се случи същото? Защо, тогава, тези млади европейци горят Брюксел?

Нямам отговор на този въпрос, който да мога да напиша във Facebook или да изкажа обществено и след това да се надявам на кариера в Европейските Институции или във все по-демократична, европейска, реформирана България, в която верните медии ще бъдат Капитал и Свободна Европа, а верните политици - тези в Политическа партия и Демократична България.

В тази среда на демократични, градски, напредничави младежи - същата, като средата в Европа, не мога да кажа в прав текст за какво тези хора, тези белгийци и стопроцентови европейци честват успеха на Мароко над личната им страна, подпалвайки половината си роден град. В една демократична, европейска, реформирана България за това ще нося последици.

Но някой различен може да го каже и към този момент го направи - Кирил Петков.

Помните ли една от крилатите изречения на този интелектуален исполин в историята на българските министър председатели? " Петата колония " Нея мога да употребявам, без да ме накаже Facebook.

Та, тези хора са това. Те са...ъм... " Пета колония ". Такава " колония " към този момент има в Белгия, има в Холандия, във Франция, в Германия, има в цяла Европа. Навсякъде, където светлината на прогресивните, градски, образовани младежи от Бизнес Парковете и IT-сферата е пристигнала и прогонила деспотизма на локалните мутри, пардон, феодали.

Там, в прогресивна, демократична Европа, към този момент всяка страна има по една такава " пета колония " от няколко милиона души. Във Франция са над 7 милиона, прочее, и взеха решение последните президентски избори. А когато си изиска, " Петата колония " подпалва градовете, инцидентно някой да не не помни тъкмо къде лежи лоялността им. Подсказка: не е в Европа.

Ако някой в миналото се чуди " На тоя Шкварек какъв му е казуса с демократичната общественост, със междинната градска класа, с образованите и с отворените към рационализация хора? Закво е толкоз захласнат от Демократична България, Политическа партия и всичко, което прилича тях? ", отговорът е във видеото по-долу.

Аз съм уверен, до дъното на костите си, като историк и като човек, живял и следвал години наред в Западна Европа, че до това си положение тя беше доведена, и продължава да бъде водена, съответно от демократичните, прогресивни, отворени към света и готини, млади, градски хора. От френските и белгийските Кирил Петковци и Емил Джасимци. От немските Иво Прокопиевци и британските Никола Минчевци, Летящи Козили и Борис Боневци. Не просто съм уверен - видял съм го с очите си в тези страни, в техните университети и в европейските институции.

Смъртта на този континент и на тази цивилизация, която обичам до дъното на костите си и поради която си еднаквост по този начин и в никакъв случай няма да спра да бъда русофоб - поради тази гибел не мога да усещам друго към " демократичната, демократична общественост " във всяка една страна, с изключение на пренебрежение и яд. Те ги докараха. Те ги докарват. Те ги пазят и те ще ви съдят един ден тук, както към този момент вършат на Запад, за думи като горните.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР