Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка, изля студена вода

...
Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка, изля студена вода
Коментари Харесай

Кристин Лагард казва, че планът на САЩ за набиране на дълг срещу руски активи носи правен риск

Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка, изля студена вода на подкрепяните от Съединени американски щати оферти за потребление на повече от 260 милиарда евро замразени съветски активи за финансират военните старания на Украйна, предупреждавайки, че рискуват да нарушат интернационалното право.

Коментарите на Лагард сочат трансатлантическо различие към натиска за набиране на десетки милиарди евро дълг за Украйна, гарантиран против бъдещите облаги, генерирани от съветската страна активи, замразени от западните страни.

Говорейки на събитие във Вашингтон в сряда, малко преди западните финансови министри да обсъдят последните оферти, Лагард сподели, че те пораждат съществени опасения измежду юристите - в това число в администрацията на Съединени американски щати.

„ Видях четири разнообразни схеми или оферти за заобикаляне на това, което доста други адвокати или юристи – в това число в някои администрации в тази страна – считат за доста сериозна правна спънка, която може да се пояснява като нарушаване на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР