Кристиано Роналдо е бил на косъм от прекратяване на кариерата

...
Кристиано Роналдо е бил на косъм от прекратяване на кариерата
Коментари Харесай

Роналдо бил пред отказване от футбола след трансфера си в Ювентус

Кристиано Роналдо е бил на косъм от преустановяване на кариерата си след прехвърлянето си в Ювентус. Това разкрива самият той в биографията си, написана от журналиста Тиери Маршан. В едно от интервютата в книгата португалецът разкрива, че е бил подготвен да окачи обувките на стената, в случай че Лионел Меси бе спечелил " Златната топка " в годината, когато Роналдо подписа с Юве - 2018-а.

" Лесно е да стоиш в своя балон и да не напускаш зоната си на комфорт, когато печелиш. Аз взех решение да пожертвам и да отида в Торино, да сменя клуба, лигата, футболната просвета. Поставих се в рискова обстановка. Това бе риск, който съм уверен, че ми коства " Златната топка ". Не скърбя за нищо, само че тогава си мислех, че в случай че Меси завоюва " Златната топка " за тази година, ще се откажа от футбола ", споделя Роналдо.

Португалецът завоюва петата си купа от Шампионската лига с Реал Мадрид, преди да реши да отиде в Ювентус през 2018 година. Тогава той бе считан за един от главните претенденти за " Златната топка ", само че най-после тя бе дадена на неговия някогашен съотборник в " белия балет " Лука Модрич, а Роналдо приключи на втората позиция. Лео Меси обаче завоюва това отличие два пъти по-късно през 2019 и 2021 година, като по този начин изпревари Кристиано в директния спор посред им със 7 трофея, против 5 на португалеца. Иначе Роналдо означи 101 гола в 134 мача за Ювентус, като с екипа на " бианконерите " завоюва две трофеи в Серия " А ", една Купа на Италия и две Суперкупи на Италия.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР