Кристиан Вигенин също бил в списъка в врагове на УкрайнаБСП

...
Кристиан Вигенин също бил в списъка в врагове на УкрайнаБСП
Коментари Харесай

БСП внася сигнал до ДАНС и иска изслушване на службите за сайта Миротворец

Кристиан Вигенин също бил в листата в врагове на Украйна

" Българска социалистическа партия за България " внася сигнал до ДАНС и желае чуване на службите в отрасловата парламентарна комисия във връзка със уеб страницата " Миротворец ". Това разгласи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група Корнелия Нинова. 

" Минаха няколко дни към този момент от публикуването на листата с имена на българи в уеб страницата „ Миротворец “., която украинското посолство е качила на страницата си, е извънредно цинична и неприемлива за нас и изрично настояваме българската страна да направи нещо ", съобщи Нинова. Тя попита с какво депутата Кристиан Вигенин, публицисти и другите хора, посочени в този уебсайт, заплашват националната сигурност на Украйна.

По думите й информацията, която е качена там, е цялостна с персонални данни. „ Сайтът изпълнявал своята активност във връзка със законодателството на Украйна. В кое обикновено държавно законодателство по света се приканва към ликвидиране и се качват описи на хора с персонални данни и се популяризира информация да бъдат убивани, където и да ги видите? И по отношение на интернационалното право, което се спазвало от уеб страницата. Това е цялостен парадокс “, разяснява Нинова.

По думите й това не може да продължава по този начин, а и непрекъснато се попълня описът с нови имена на българи. Тя добави, че има страни в света, които са реагирали с искане този уебсайт да бъде закрит. " Така че, в случай че обичат, и българската страна, и посланичката, и някакъв контакт да се откри с господин Зеленски ", прикани Нинова. 

Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин разяснява, че не се опасява, а е по-скоро е отчаян и изумен от това, че към този момент в продължение на два-три дни българската страна не подхваща нищо. Едва през вчерашния ден вечерта на съвещание на външната комисия стартира полемика, която се изрази в това, че другата седмица евентуално ще бъде поканена Мария Габриел в комисията и може би представители на службите, добави той.

Настояваме българските жители, които са в този лист, без значение на каква позиция са и каква специалност имат, да бъдат извадени със съдействието на украинската страна, сподели Вигенин. Той разяснява, че схваща, че в Украйна се случват ужасни неща, само че това не е причина по този начин „ на едро “ да се включват по неразбираеми критерии хора, в това число с техните персонални данни, в уеб страницата. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР