Кристиан Косев е победителят в първия Хакатон с автомобилна насоченост,

...
Кристиан Косев е победителят в първия Хакатон с автомобилна насоченост,
Коментари Харесай

Кристиан Косев е победителят в Хакатона на Вистеон България “Да хакнем заедно опасностите на пътя”

Кристиан Косев е спечелилият в първия Хакатон с автомобилна устременост, проведен и извършен у нас по самодейност на инженерите от българския хъб на Вистеон. Награждаването се състоя на 29 март, четвъртък, в постройката Кепитал Форт. През целия ден бяха тествани разработките в действителна среда, а програмираният програмен продукт бе имплементиран в автомобил на Вистеон България, върху предоставения от компанията хардуер.

След дълъг асортимент до софтуерното създаване на хрумвания бяха позволени едвам 8 тима, които да се включат в писането на софтуера с отворен код, елементарно наличен за всички, който да предизвестява водачите за рискови обстановки на пътя за попречване на пътни произшествия. Идеята на Кристиан Косев бе Pi-dash assistant да съставлява self-contained система за засичане на коли и хора на пътя. Тя да има за цел да предотврати осъществяването на евентуално ПТП, породено от невниманието на лидера. Това се случва, когато системата засича колите и хората на платното за придвижване пред автомобила посредством отворения код за компютърен разбор на видеофийда от камерата. Камерата непрестанно засича и демонстрира на екрана движещите се обекти (автомобили и хора) наоколо до автомобила. При скорост над 20 km/h звукови и образни сигнали на екрана предизвестяват лидера за рискове на пътя.

Кристиан създаде система, която образно маркира намиращите се наоколо коли от двете страни на пътното платно. Програмата е една доста добра основа за детайлно доразработване на продукта.

На второто място се подрежда концепцията на тим “Поведение ”, които са представители на ТУЕС. Отборът съумя да осъществя система, която предизвестява лидера за рискови обстановки на пътя. Системата следи още и вниманието на лидера, като въз основата на статистически модел дефинира дали държанието на лидера е друго от нормалното му.

Третото място завоюва създаването на тима на “Колегите Systems “, представители на Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Тяхната концепция бе да основат неповторим, ефикасен и повсеместен софтуерен артикул, предупреждаващ водачите при придвижване с несъобразена отдалеченост, за попречване на рискови обстановки на пътя и ПТП. Системата се базира на стереоскопично зрение посредством две обособени камери.

Възможностите за развиване на тези софтуерни решения са те да бъдат предоставени за приложимост на необятната общност. Като цената на подобен артикул би била в пъти по-ниска от цената на нов смарт телефон, а би решила доста по-сериозни проблеми, като има капацитет да резервира човешки живот.

Зад  идеята на Вистеон България застанаха сътрудниците на компанията от Аутомотив Клъстер България, АутоБилд България и СмартНюз.

Повече информация за първия Хакатон с автомобилна устременост на Вистеон България можете да намерите тук: http://visteon.bg/hackathon/. А за всички начинания на компанията и вести, свързани с нейната активност и достижения, можете да откриете тук: http://visteon.bg/
#td_uid_42_5abdf252c4f19.td-doubleSlider-2.td-item1{background:url(https://i0.wp.com/www.kaldata.com/wp-content/uploads/2018/03/finalisti-mentori.jpg?resize=80%2C60&ssl=1) 0 0 no-repeat}#td_uid_42_5abdf252c4f19.td-doubleSlider-2.td-item2{background:url(https://i0.wp.com/www.kaldata.com/wp-content/uploads/2018/03/kristian-kosev.jpg?resize=80%2C60&ssl=1) 0 0 no-repeat}1 от 2
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР