Кристи похвали отношението на Байдън към отношенията с Израел по

...
Кристи похвали отношението на Байдън към отношенията с Израел по
Коментари Харесай

Надеждите на Републиканската партия Крис Кристи посещава Израел, казва, че САЩ трябва да покажат солидарност във войната срещу Хамас

Кристи похвали отношението на Байдън към връзките с Израел по време на война.

От MOSHE EDRI Associated Press 12 ноември 2023 година, 12:08 ч.

KFAR AZZA, Израел -- Кандидатът за президент на Републиканската партия Крис Кристи посети Израел в неделя, заявявайки, че Съединени американски щати би трябвало да застанат „ един до друг “ с Израел във войната му против въоръжената формация Хамас.

Кристи обиколи кибуц, който беше унищожен при бунтуването на 7 октомври от бойци на Хамас, което провокира войната и беше среща с израелски водачи, ранени бойци и фамилии на израелски заложници по време на еднодневното си посещаване. Бившият губернатор на Ню Джърси е първият претендент за републиканската номинация през 2024 година, който посети Израел.

„ Дойдох тук, тъй като желаех да видя това персонално “, Кристи сподели по време на обиколка на Кфар Азза, един от повече от 20 града и села, нападнати от бойци на Хамас на 7 октомври. Израел споделя, че над 1200 души са били убити, а 239 други са държани заложници в Газа.

Реактивни самолети бръмчаха от горната страна, до момента в който Кристи обикаляше кибуца дружно с ръководителя на Народното събрание на Израел Амир Охана.

Кристи, облечен в бронежилетка и обкръжен от антураж на израелски бойци, си проправи път през домове със стени, надупчени от патрони, и дивани, оцапани с кръв. Повече от месец след офанзивата доста къщи в Kfar Azza са изгорени и унищожени — оставените структури са надраскани с арабски графити.

„ Да мога да вървя през квартал като този и да видите какво е било направено на хората, да можете към момента да влизате в един от тези домове и да усещате миризмата на гибелта, месец по-късно, е нещо, което мисля, че американският народ би трябвало да знае. “

Кристи, най-гласовият критик през конкуренцията през 2024 година на някогашния президент Доналд Дж. Тръмп, се разгласи за единствения републиканец, който желае непосредствено да се изправи против него. Тръмп не е посещавал Израел по време на сегашния цикъл на акцията, макар че президентът Джо Байдън го направи.

Всички претенденти на републиканците се подредиха зад Израел, макар че страната е под възходящ интернационален напън да спре или понижи офанзивата в Ивицата Газа, в която повече над 11 000 палестинци, две трети от които дами и малолетни, са били убити, съгласно Министерството на здравеопазването в ръководената от Хамас Газа, което не прави разлика сред гибелта на цивилни и бойци. Около 2700 души са оповестени за изчезнали и се счита, че са хванати в капан или мъртви под руините.

Кристи похвали метода, по който Байдън е поддържал връзките си с Израел по време на война. Тъй като необятно публикуваните митинги против израелското бомбардиране на Газа в огромни градове като Ню Йорк и Лос Анджелис притеглят хиляди, администрацията на Байдън се стреми да усили филантропичната помощ в Газа, като в същото време поддържа израелските военни старания посредством пренасяне на американски войски и отбранителни системи в района. Байдън значително отклони апелите да окаже напън върху Израел за преустановяване на огъня.

Кристи сподели, че съгласно него протестиращите, призоваващи за преустановяване на огъня, не съставляват голямото болшинство от американците.

„ Не мисля, че е ролята на Съединените щати да инструктират страната Израел по какъв начин да обезпечи сигурност и сигурност за своя народ “, сподели той. „ Мисля, че можем да даваме препоръки, както другари дават препоръки уединено. Но обществено моето мнение е, че би трябвало да застанем до Израел. “

По време на визитата си Кристи гледа филм с ужасяващи фрагменти, изтеглени от телесните камери на Хамас бойци на 7 октомври и формиран от израелската войска. Военните демонстрираха кино лентата пред интернационалната преса и голям брой международни водачи, които са посетили Израел от началото на войната.

„ Искам хората на Израел да знаят че има стотици милиони американци, които стоят с тях, които схващат зверствата, които са били осъществени, и за какво в бъдеще би трябвало да стоим безусловно един до друг с Израел “, сподели Кристи.

Кристи се нарежда като човек, който, в случай че бъде определен, ще пази ползите на Съединени американски щати и демокрацията в чужбина. Преди това той посети Украйна, с цел да се срещне с президента Володимир Зеленски.

Пътуването бележи второто му пътешестване до воюваща страна от началото на кандидатурата му за президент, след посещаване в Украйна през август.

Досега най-яростният критик на Тръмп в републиканското поле, Кристи непрекъснато е с ниски едноцифрени цифри в националните изследвания, надалеч зад някогашния президент.

Свързани тематики

Важни истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР