Кристалите не са само за почитателките на ню ейдж духовността,

...
Кристалите не са само за почитателките на ню ейдж духовността,
Коментари Харесай

Новият бюти тренд: гребен за тяло

Кристалите не са единствено за почитателките на ню ейдж духовността, откогато бюти светът преоткри тайните на източната хубост . Ако сте удовлетворени от, този нов wellness тренд ще се яви като разумно продължение на ритуала ви за здраве и хубост. 

Позната като body combing,  новата техника напълно не е нова  –  китайската процедура Gua Sha се употребява още от древността  като терапия за справяне с хронична болежка. Големият бистър " гребен " за тяло, откъдето идва и името (body combing в дословен превод значи " сресване " на тялото),  спомага за възстановяване на кръвообръщението и справяне с възпалителните процеси . Гребените работят на правилото, на който и останалите кристални масажори, само че са задоволително огромни, с цел да бъдат употребявани върху тялото. 
               
on Jan 5, 2019 at 1:22pm PST

 

Какви са изгодите от Gua Sha ? Освен че усъвършенстват кръвообръщението, кристалните масажори за тяло оказват помощ на лимфната система да се пречисти от токсините . Тази детоксикация значи, че кожата (освободена от отежняващите токсини) може с лекост да се регенерира. Винаги съм вярвала, че хубостта стартира със здравето  и бюти светът преоткрива това в последните години с обръщането към и тайните на източната медицина. А в случай че имате прочут уклон към източната нематериалност, практиката Gua Sha ще ви завоюва и с това, че усъвършенства циркулацията на значимата за вътрешния баланс Чи сила

Гребените за тяло, сходно на масажорите за лице, са направени или от нефрит, или от розов кварц, като разчитат на енергийната мощ на кристалите. Розовият кварц има оздравителна и подхранваща сила, до момента в който нефритът спомага за изхвърлянето на токсините от тялото .

" Сресването " се случва с придвижвания надолу в определената от вас област , само че единствено след нанасяне на лосион, етерично масло, кокосово масло или просто вода (много духовни учители предлагат филтрирана вода, тъй като в нея няма други субстанции, които могат да взаимодействат енергийно с тялото).  Препоръчително е да започнете с равната част на гребена преди да преминете към зъбците. 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР