Кристалина Георгиева ще бъде утвърдена днес като управляващ директор на

...
Кристалина Георгиева ще бъде утвърдена днес като управляващ директор на
Коментари Харесай

Днес утвърждават Кристалина Георгиева за шеф на МВФ

Кристалина Георгиева ще бъде одобрена през днешния ден като ръководещ шеф на Международния валутен фонд, заяви Ройтерс.

Според източници на организацията нощес изявлението, извършено от 24-членния Изпълнителен съвет с Георгиева, е минало сполучливо и българката е нараснала възможностите да получи доверието на съвета. За фонда е извънредно значимо управителните фрагменти да бъдат избирани с консенсус. Източникът на Ройтерс е декларирал, че по време на изявлението Кристалина Георгиева е убедила членовете на Изпълнителния съвет, че точно тя е индивидът, който може да води институцията сега, когато международната стопанска система демонстрира признаци на уязвимост, а комерсиалната война е в разгара си.

Именно убеждението ѝ, че въпросите би трябвало да се вземат решение на наднационално равнище и крайният резултат да е в интерес на всички страни, е бил мощният коз на Георгиева.

Повечето западни медии нееднократно означиха, че не просто тя ще бъде втората жена отпред на фонда, само че и първият началник от страна, получила заем от Международния валутен фонд и съумяла да излезе от рецесията с помощта на него.

Георгиева е единственият претендент за поста, а през лятото Фондът анулира възрастовия предел за поста на ръководещ шеф, като по този метод отстрани формалната спънка по пътя на Георгиева, напомня БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР