Крис Каба: Семейството на мъж, убит от полицията, критикува „неприемливото“ забавяне на решението за обвинение

...
Той беше застрелян, след като колата, която управляваше, беше последвана
Коментари Харесай

Той беше застрелян, след като колата, която управляваше, беше последвана от необозначена полицейска кола без светлини или сирени.

Той зави в Kirkstall Gardens, тясна жилищна улица, където беше блокиран от маркирана полицейска кола. Двете превозни средства са се сблъскали и стрелецът е стрелял през предното стъкло, като е уцелил г-н Каба в главата.

По-късно стана ясно, че управляваното от 24-годишния Ауди, което не е негова собственост, беше свързан от полицията с инцидент с огнестрелно оръжие предишния ден.

Г-н Каба, строителен работник, беше на месеци преди да стане баща, когато почина.

Семейството му обвини Кралската прокуратура (CPS) за липсата на спешност при вземането на решения по обвиненията по случая.

Полицейски служител може да бъде изправен пред наказателни обвинения за фаталната стрелба по Крис Каба

Прокурорите разполагат с досието с доказателства, събрано от пазач Независимата служба за полицейско поведение (IOPC), от март.

В изявление семейството на г-н Каба каза: „Ние поискайте решение за таксуване без по-нататъшно забавяне. През последната година липсваше спешност.

„Нашето семейство, заедно с общността, която ни подкрепи през последната година, бяха последователни в нашия призив за отговорност.

„Вярваме, че беше възможно в рамките на шест месеца след убийството на Крис както IOPC да завърши добре обезпечено с ресурси и ефективно наказателно разследване, така и CPS да ни предостави решение за обвинение. "

Неговото семейство организира протест пред Ню Скотланд Ярд в събота, за да поиска отговори.

Дебора Коулс, директор на благотворителната организация Inquest, която подкрепя опечалените семейства, каза: "Това е просто неприемливо, все още нямаме решение за таксуване.

„Това изостря семейната травма и процеса на скръб.“

Междувременно, адвокат Даниел Маховър от Hickman and Rose – който представлява семейството – каза, че е „ужасен“ от забавянето на CPS при вземането на решение по обвиненията.

„В кой друг сравним случай на предполагаемо убийство, включващ огнестрелни оръжия, изстреляни от цивилен, CPS смята за подходящо да отнеме толкова време, за да направи решение за таксуване?"

Изображение: Chris Kaba

CPS каза, че не предоставя срокове за решения за таксуване.

Говорителка каза: „Ние внимателно разглеждаме файла с доказателства, за да определим дали трябва да бъдат повдигнати наказателни обвинения във връзка с фаталната стрелба по Крис Каба.

„Както винаги, ние ще вземем това решение независимо, въз основа на доказателствата и в съответствие с нашия правен тест.“

Убийството на Крис Каба

Според разследването е имало 1869 смъртни случая по време на или след полицейско задържане в Англия и Уелс от 1990 г. насам.

За това време е имало само една присъда на полицейски служител - Полицейският полицай на Западна Мерсия Бенджамин Монк, който беше вкаран в затвора през 2021 г. за непредумишленото убийство на бившия футболист Далиан Аткинсън.

Г-н Аткинсън беше ударен с електрошок на земята и ритан в главата през 2016 г.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР