Криптовалутата Dogecoin поскъпна с над 50%, след като Илон Мъск

...
Криптовалутата Dogecoin поскъпна с над 50%, след като Илон Мъск
Коментари Харесай

Ръст с над 50% на криптовалутата Dogecoin след туит на Илон Мъск

Криптовалутата Dogecoin нарастна с над 50%, откакто Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, пусна туит с една единствена дума - "Doge ", без да направи по-нататъшни мнения, съобщи БНР.

В идващ туит малко по-късно той написа: "Dogecoin е криптовалутата на хората ". Dogecoin е цифрова валута, измислена от софтуерните инженери Били Маркус и Джаксън Палмър, която е занимателна и без обичайни банкови такси.

Шефът на "Тесла " (Tesla) даде своята поддръжка за Dogecoin и по-рано тази седмица (на 1-ви февруари), когато Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, сподели, че Dogecoin е "направена на смешка, с цел да се подиграе явно с криптовалутите, само че ориста обича иронията и постоянно, както един мой другар споделя, най-ироничният резултат или бих споделил най-забавният резултат би бил, че Dogecoin ще стане валутата на земята в бъдеще ".

No highs, no lows, only Doge
— Elon Musk (@elonmusk)

Заедно с друга криптовалута Ripple (XRP), цената на Dogecoin беше нараснала внезапно през последните няколко дни от войска почитатели, основани на конгрес WallStreetBets на Reddit, посредством който неотдавна групи дребни самостоятелни вложители започнаха координирана офанзива за покупка на акции на търговеца на видео игри GameStop.

След днешните туитове на Мъск цената на Dogecoin скочи за малко с над 50%, след което върна леко обратно, само че към момента нараства в границите на деня с цели 40 на 100. От началото на годината цената на Dogecoin се усили с над 650%, съгласно данни на CoinDеsk.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР