Крипто пазарите отбелязаха серизоне спад, който започна още в понеделник

...
Крипто пазарите отбелязаха серизоне спад, който започна още в понеделник
Коментари Харесай

Волатилността на крипто пазарите се завърна с резки спадове и повишения

Крипто пазарите означиха серизоне спад, който стартира още в понеделник следобяд, а волатилността на тях се завърна. Според анализатори, главната причина е с трахъ на трейдърите от вероятен напън за продажби на крипто активи на Bitcoin (BTC) загуби над 2.8% от цената си, като за малко падна до 24 963 $. Това беше първото му намаляване под кота 25 000 от средата на юни. Ether (ETH), втората по величина крипто валута по пазарна капитализация, спадна с към 4.5%, а цената му все още е 1560 $. не изостанаха по-назад, като най-значителният спад бе при Solana (SOL) със загуба от над 12%, поради огромните количества SOL, владеене на FTX. В предходни изказвания, свързани с към този момент банкрутиралата борса, се загатва, че даже да се извършат продажби, те ще бъдат на равни елементи, разпределени във времето, тъй че да се минимизира въздействието върху цените на съответните активи.
Бързият спад и последвалото нараствания в цената на Биткойн. Стойността на Ethereum и тази на другите алткойни към момента не е достигнала предходните си равнища. Източник: Tradingeconomics
Този пазарен спад настъпи точно до момента в който участниците на пазара обмисляха опцията FTX да получи утвърждение от съда да продава активи от своите криптовалутни " ресурси ", които са на стойност към 3.4 млрд.дчолара.

Сингапурската компания за цифрови активи Matrixport означи в собствен отчет в понеделник, че следва " краха на алткойните " и че е евентуално FTX да стартира продажбите на токени още тази седмица.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР