Криминално проявен мъж от София, превозващ седем сирийски бежанци е

...
Криминално проявен мъж от София, превозващ седем сирийски бежанци е
Коментари Харесай

След стрелба и преследване: Арестуваха шофьор на сирийски бежанци край Черноморец -

Криминално проявен мъж от София, пренасящ седем сирийски бежанци е бил арестуван от чиновници на „ Гранична полиция “ – Бургас в региона преди разклона за Черноморец, заяви представителят на ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева.

Около обяд с събота чиновници от Граничния полицейски наряд, ситуиран към асфалтовата база край село Маринка, подали сигнал със стоп-палка на лидера идващ се „ Мерцедес “. Шофьорът не се съобразил с палката, подал газ и насочил колата против граничарите, пробвайки се да ги прегази. Ускорил скоростта си и се качил на близката детелина. Вместо към Бургас поел към Созопол, а граничният екип се впуснал да го преследва.

Граничарите подали сигнал на втори екип в региона на парка „ Росенец “. Вторият екип съумял да спре нападателно шофиращия лидер. Един от служителите на реда се доближили към „ Мерцедеса “, само че мъжът зад кормилото още веднъж подал внезапно газ и се насочил към униформения, подготвен да мине през него и потеглил към Черноморец. Тогава граничният служител на реда е стрелял с револвер със стоп патрон по колата. Успял да счупи лявото стъкло, само че все пак нарушителят не спрял. Бил обезвреден едвам на ок. 200 метра преди разклона за Черноморец. Оказало се, че при счупването на стъклото е получил пострадвания на лявата ръка. Прегледан е на място от екип на „ Спешна помощ “.

След прекъсването на „ Мерцедеса “ в него са открити седем мъже, незаконно минали границата на България, които твърдяли, че са сирийци. Задържани са и са отведени в центъра за арестувани лица към Гранично полицейско ръководство - Бургас.

Установена е самоличността на водача –54-годишен престъпно проявен мъж от София. Оказало се, че е недееспособен водач, книжката му е отнета. По тази причина регистрационните номера на колата са свалени. Мъжът е тестван за алкохол, дрегерът не е посочил да е пил. Отказал е тест за наркотични субстанции.

Според полицията две седмици по-рано отново на територията на Бургаска област същият мъж е отказал към този момент един път да бъде тестван за приложимост на наркотични субстанции или техните аналози. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР