Криминалисти задържаха помагач на телефонни измамници в Нови пазар, след

...
Криминалисти задържаха помагач на телефонни измамници в Нови пазар, след
Коментари Харесай

Баба на косъм да даде 70 000 лева на ало измамници, арестуваха „мулето“

Криминалисти задържаха помощник на телефонни измамници в Нови пазар, откакто са регистрирани серия опити за измами в града и в Каспичан през последните няколко дни.

В обедните часове на 23 февруари на стационарния телефон на 68-годишна жена от Нови пазар позвънил чужд. Той се показал за доктор и й съобщил, че неин непосредствен е потърпевш съществено и има потребност от комплицирана интервенция, за която са нужни пари. В диалог с дамата съумял да разбере с каква парична сума разполага в дома си. Казал й, че първоначално три хиляди лв. ще бъдат задоволителни, с цел да стартира скъпоструващо лекуване. „ Лекарят “ обяснил, че ще прати пощальон да вземе парите и почнал да разпитва дамата за адреса, на който живее. Тя се усъмнила в истинността на казаното и почнала да му задава въпроси.

Тогава е употребен втори, постоянно употребен от измамниците сюжет – за осъществяване на полицейска интервенция за задържане на измамници, за която се желае подпомагане от жители по телефона. С концепцията, че оказва помощ на полицията дамата се съгласила да взе участие в „ полицейската интервенция “. Тя получила още няколко позвънявания, в които измамниците, които се показали за служители на реда й споделили, че към блока й има снайперисти, да бъде доста деликатна и да следва тъкмо инструкциите им. След като съумели да я заблудят, предиздвикали дамата да съобщи паричната сума на пощальон. Казали й, че когато заловят измамниците, ще й върнат парите. Тя предала на чужд човек три хиляди лв..

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР