Криминалисти от сектор Противодействие на криминалната престъпност към Областната дирекция

...
Криминалисти от сектор Противодействие на криминалната престъпност към Областната дирекция
Коментари Харесай

64 хиляди лева отмъкна мним адвокат от две баби в Левски

Криминалисти от бранш " Противодействие на престъпната престъпност " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен и от Районното ръководство в град Левски са заловили телефонен лъжец, представял се за юрист. При следствието станало ясно, че 55-годишен мъж от град Летница е обвързван с осъществяването на две телефонни измами в Левски.

Сигнал за първата машинация е бил подаден на 7 май. Ден по-рано 70-годишна жена била въведена в подвеждане, като получила позвъняване на стационарния си телефон от мъж, показал се за юрист. Измамникът ѝ споделил, че синът ѝ е провокирал злополука със умрял. Жената последвала инструкциите на мнимия юрист и е оставила в кошче за боклук на автогарата в град Левски над 22 хиляди лв. .

В другия случай на 12 май 86-годишна жителка на града съобщила, че за интервала от 20 април досега е получила многократни телефонни позвънявания на домашния си телефон от чужд, който също се показал за юрист. Мъжът декларирал, че внукът ѝ е предизвикал пътен случай с жертва и е трябват пари, с цел да бъде освободен, като не загатнал съответна сума. Възрастната жена оставила в панер за отпадък в региона на Автогарата в Левски над 42 хиляди лв. , с цел да бъде погубен хипотетичният акт за осъщественото нарушаване.

По случаите са формирани досъдебни производства. Вследствие на извършените оперативни дейности на кръстовище в града е открит и арестуван 55-годишният лъжец. От него е конфискуван мобилният телефон, употребен за измамите. Мъжът е разпитан пред арбитър, като е направил цялостни признания . Наложена му е мярка за неотклонение " подписка ". Работата по случая продължава.
 Баба от Шумен даде 4500 лева на привиден доктор за интервенция
Баба от Шумен даде 4500 лева на привиден доктор за интервенция

Тя хвърлила парите през терасата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР