Криминалисти от Пазарджик под надзора на прокурор от Районната прокуратура

...
Криминалисти от Пазарджик под надзора на прокурор от Районната прокуратура
Коментари Харесай

Заловиха рецидивист с 41 престъпления след серия нови грабежи

Криминалисти от Пазарджик под надзора на прокурор от Районната прокуратура откриха и арестуваха дръзновен рецидивист, направил няколко грабежа и един опит за обир. Мъжът нападал дами и отнемал със мощ златните им украшения.

Разследването почнало по обед на 24 май, когато в Районното ръководство в Пазарджик се получил сигнал за нападната жена в региона на пазарджишкия бул. „ България “. Използвайки събралото се голям брой хора по отношение на празничното шествие на този ден мъж последвал 75-годишна пазарджиклийка до входа на жилищен блок. Там той я бутнал и скъсал от шията и златен накит, след което побягнал. Няколко дни по-късно в региона на градския пазар в Пазарджик е регистриран опит за обир, осъществен по подобен метод. За наслада на мястото имало повече хора, които се развикали, причинителят изпуснал златното синджирче на земята и избягал. На идната заран се получили още два сигнала за набези над две дами на 51 година и 24 година, и двете от регионалния град. По подобен метод апашът скъсал носените от тях златни синджирчета и бързо се укрил.

За работата по всички случаи бил образуван екип от опитни чиновници на бранш „ Криминална полиция “ при РУ-Пазарджик, проверяващи служители на реда и специалист. В резултат на усърдна и целенасочена работа те открили, че и при четирите набези причинителят е еднакъв, а точно 30-годишен мъж от Ихтиман. Той е остарял познайник на органите на реда, преди няколко месеца е излязъл от пандиза, където е изтърпявал присъда „ отнемане от независимост “. В „ актива си “ има 41 заявителски материала за осъществени от него закононарушения, като 28 от тях са единствено за грабежи.

Спрямо грабителя са формирани досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Той е арестуван в началото за период от 24 часа в ареста на полицейското ръководство в регионалния град. С разпореждане на наблюдаващ прокурор срокът на задържането му е продължен със 72 часа. Работата по документиране на незаконната му активност продължава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР