Криминалисти от областната дирекция в Шумен иззеха над 6 кг

...
Криминалисти от областната дирекция в Шумен иззеха над 6 кг
Коментари Харесай

Задържаха мъж и млада жена с голямо количество дрога в Шумен

Криминалисти от регионалната дирекция в Шумен иззеха над 6 кг канабис по време на интервенция за противопоставяне на разпространяване на наркотични субстанции.

Задържани са 54-годишен престъпно проявен мъж от Шумен и 20-годишна жена, оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен.  

Работата по случая почнала преди повече от  месец след получена информация за мъж, който популяризира наркотични субстанции. Упоритите и целенасочени  дейности за установяването му и доказване на незаконната дейност  на криминалисти от регионалната дирекция дали резултат. На 10 март към 14 часа за инспекция на разклона за село Белокопитово бил спрян лидер на лек автомобил Ситроен Ц 5 с шуменска регистрация. Зад кормилото бил 54-годишен престъпно проявен мъж, адресно регистриран в село Суха река. В автомобила пътувала 20-годишна жена с адрес в същото село. При претършуване в автомобила криминалисти иззели два полиетиленови плика с към 1 кг суха тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. При претършуване в парцел в Шумен, населяван от двамата са конфискувани още към 1,5 кг. суха тревиста маса и половин кг бяло вещество на бучки, което по техни данни е амфетамин.

При инспекция в къща в село Суха река, в непосредствена непосредственост до жилището на мъжа е намерено помещение, оборудвано за развъждане на канабис, което все още не е било в работен режим. При осъществените процесуално-следствени дейности до " оранжерията “ е открит бидон, в който имало близо 3,8 кг марихуана. Оборудването и наркотичното вещество са конфискувани. За период до 24 часа са арестувани 54-годишният мъж и 20-годишната жена. С разпореждане на прокурор им е взета мярка за неотклонение " парична гаранция “. Работата по документиране на закононарушението продължава под контрол на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен. Образувано е досъдебно произвеждане за осъществено по член 354 А алинея 1 от Наказателен кодекс закононарушение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР