Крилото на ЦСКА - Кевин Меркадо даде интервю за Тема:

...
Крилото на ЦСКА - Кевин Меркадо даде интервю за Тема:
Коментари Харесай

Меркадо: Националният отбор е една от големите ми цели

Крилото на ЦСКА - Кевин Меркадо даде изявление за " Тема: Спорт ". Ето какво показа той пред изданието:

Кевин, по какъв начин се чувстваш в България, приспособява ли се?

- В началото, когато пристигнах, имах някои усложнения. Но към този момент съм се приспособил към колектива и е много по-различно. Доверието към мен е по-голямо, а и аз съм по-уверен. Благодарение на Господ всичко към този момент е наред.

Кое ти беше най-трудно първоначално?

- Най-трудното е да свикнеш с времето, тъй като е доста студено. Това ми беше много неприятно. Но последователно се приспособих добре и може да се каже, че привикнах. Научих и някои думи, само че българският език е много сложен. Необходимо е да разбирам още неща, с цел да ми е по-лесно.

С кого си непосредствен в тима?

- С всички футболисти се старая да имам връзка, само че най-добре се разбирам с Каранга и Кулма. В ЦСКА обаче връзките сред играчите като цяло са на високо равнище. Има здрав колектив.

 Кевин Меркадо: Ще остана в ЦСКА
Кевин Меркадо: Ще остана в ЦСКА

" Надявам се в края на сезона да приказват още повече за нас "

Как виждаш възможностите на ЦСКА да завоюва купата?

- Хубавото е, че стартирахме мощно шампионата и тимът натрупа доста убеденост. В момента сме преди всичко и нямаме желание да слизаме от върха на класацията. Надявам се в края на сезона да приказват още повече за нас.

Имаш ли опит в борбата за първото място? В родината си Еквадор си играл за един от водещите тимове ЛДУ Кито...

- Да, това ми оказва помощ доста. ЛДУ Кито е тим, който постоянно се бори за върха. Напрежението от страна на почитателите е голямо, тъй като те непрекъснато желаят отборът да е преди всичко. Абсолютно същото е и в ЦСКА. Привържениците са страхотни, само че и изискват доста. Затова ние би трябвало да сме съсредоточени, да заобикаляме неточности, да даваме всичко от себе си, с цел да не изпуснем първото място.

Как ти се коства съдийството тук? В мача с Лудогорец беше изпъден с втори жълт картон за симулация...

- Както на всички места другаде реферите бъркат. Но би трябвало да свикнеш с това. Те командват на терена и нищо друго не може да се направи.

Доста сериозна конкуренция има на твоя пост - Кулма и Енрике...

- Това е доста хубаво и значимо за упорит клуб като ЦСКА. Когато имаш за цел да си първи, би трябвало да имаш доста варианти. Нужно е във всички зони да разполагаш с по двама-трима надеждни футболисти. Ако си единствено един състезател на една позиция, се отпускаш елементарно. Когото и да пускат, значимото е да се представяме мощно. Нямам проблем с конкуренцията.

С каква дълготрайност е договорът ти?

- По принцип съм в ЦСКА до декември. Но през идващия месец ще седнем с управлението на клуба, с цел да продължим договора и да остана за по-дълго време. Би било хубаво да съм в тима и през другата година. Винаги давам всичко от себе си за ЦСКА.

С Гранада ли би трябвало да се разбере ЦСКА за правата ти?

- Не ме питайте за тези неща, това е въпрос от компетенцията на управлението на клуба. Това си е работа на шефовете, аз мисля единствено за футбол.

В свое изявление в Южна Америка казваш, че детството ти е било мъчно и оскъдно. Доколко това те окуражи във футбола?

- Не ми е тежало чак толкоз преди. Като доста деца и аз започнах да играя в квартала. В началото бях в доста дребен тим, който бе покрай дома ми. Оттам последователно се издигнах. Семейството ми постоянно ме е подкрепяло. Фамилията ми е доста скромна и поради нея се боря с всички сили да съумея във футбола. Искам те да са добре, да се гордеят с мен. Майка ми и татко ми постоянно са ме подкрепяли и искам да им се отблагодаря.

Защо не успяваш да се задържиш по-дълго в Испания? Играл си половин година за Гранада - през есента на 2014-а...

- Испания беше доста добър опит за мен, въпреки и да бях за малко там. Където и да съм, се стремя да давам всичко от себе си.

 Стамен Белчев: Не мога да се съпоставям със Стойчо Младенов
Белчев: Не мога да се съпоставям със Стойчо

" Не мога да върша циркове край тъчлинията и след това да желая от играчите да имат съществено отношение "

Ти си играл и в аржентинския хайлайф с екипите на Годой Крус и Сармиенто. Сравни това състезание с българското.

- Доста са разнообразни. Аржентинският футбол е на доста бързи обороти, а също и почитателите са доста прочувствени. Докато в България доминират физическите конфликти по терена. И в Аржентина ги има, само че тук е още по-твърдо сякаш. Отделно от това от голяма важност е и в какъв тим си. Всеки желае да спре огромен клуб като ЦСКА. Повечето противници не излизат, с цел да се надиграват с нас, а най-вече се стремят да ни пречат и в случай че могат - да откраднат точки. Затова и са по-твърди, а за мен става по-трудно. Аз съм от играчите, които обичаме да имаме повече пространство. На мен силата ми са пробивите по крилото.

Само на левия фланг ли си играл до момента?

- В клубните ми тимове - да. Единствено в националния отбор на Еквадор при юношите бях централен нападател. Играх на Световното състезание до 17 година на тази позиция. Даже вкарах гол на Буркина Фасо. Но това беше преди 6 години. Както споделих - най-добре се усещам на фланга.

 Светла Петрова пред ТОПСПОРТ: Гриша Ганчев постави завършек на схемите, ЦСКА е опасност за Лудогорец
Светла Петрова пред ТОПСПОРТ: Гриша Ганчев постави завършек на схемите на " Армията ", ЦСКА е опасност за Домусчиев и Лудогорец

" От ЦСКА 1948 се пробваха да ме приобщят, само че нямат задоволително причини "

Има ли опция още веднъж да попаднеш в националния тим?

- Ако вървят добре нещата, има опция да ме повикат. Това ми е един от стремежите.

Какви са усещанията ти от Стамен Белчев?

- Не единствено той, само че и целият екип обичат доста да работят. Доста взискателни са към играчите, само че това е значимо, тъй като ни оказва помощ, с цел да се развиваме. Обръщат ни внимание на разнообразни неща, изключително на нас по-младите, които ще са ни потребни в идващите години.

Доколко намираш към този момент нужната форма и неизменност в играта си?

- Физически се усещам сносно. Но на терена, като всеки футболист, имам някои по-силни мачове, а други са ми по-слаби. Смятам обаче, че навлязох в нужната форма и към този момент съм по-полезен. А и отношението ми е такова, че се стремя да се разпределям във всяка една среща. С усърдна работа се реализират триумфи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР