Крилото на Лудогорец Бърнард Текептей попада в трансферните планове на

...
Крилото на Лудогорец Бърнард Текептей попада в трансферните планове на
Коментари Харесай

Монпелие вади 2.5 милиона евро за Текпетей

Крилото на Лудогорец Бърнард Текептей попада в трансферните проекти на френския Монпелие, заяви Foot Мercato. Според информацията, французите са подготвени да платят 2,5 млн. евро на разградчани за 25-годишния футболист. Оферта за ганаеца има и от клуб от арабския свят, само че фланговият състезател желае още веднъж да премине в тим от Западна Европа.

Шампионът на Франция за 2012 година търси укрепване по крилата, откакто продаде звездата си Стефи Мавидиди на Лестър за към 8 млн. евро, а опитният Валер Жермен мина със свободен трансфер в австралийския Макартър. Очаква се договарянията сред двата клуба да навлязат в решителната си фаза през тази седмица.

Договорът на Текпетей с “орлите ” изтича през лятото на 2024 година, което значи, че Лудогорец рискува да изпусне нападателя без трансферна сума, като той ще може да влезе през зимата в договаряния с различен клуб, в който да премине като свободен сътрудник след края на сезона.

Още през зимата ганаецът съобщи ясно, че желае да продължи кариерата си в друга страна. Тогава предложения за него имаше от Фейенорд и Динамо (Загреб), само че до трансфер не се стигна, откакто Рик Джонатан получи тежка травма и това спря продажбата му. Възможно е до такава да се стигне в този момент.

Текпетей демонстрира добра форма от началото на сезона. Крилото означи и два гола за триумфа с 5:1 над Астана през предходната седмица. В неделя при загубата с 0:1 от Черно море на “Тича ” ганаецът влезе в словесна престрелка с почитатели на “моряците ”. Това се случи надълбоко в добавеното време, а след разправията нападателят на Лудогорец Матиас Тисера бе изпъден с пряк червен картон от аварийна пейка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР