Крилото на Локомотив (Пловдив) Симеон Райков изрази силното си разочарование

...
Крилото на Локомотив (Пловдив) Симеон Райков изрази силното си разочарование
Коментари Харесай

Симеон Райков изригна срещу треньора Акрапович ВИДЕО

Крилото на Локомотив (Пловдив) Симеон Райков изрази мощното си отчаяние от държанието на старши треньора на " смърфовете " Бруно Акрапович. Той се оказа непотребен все още на " Лаута ", откакто Акрапович докара следващите двама анонимни играчи от селските групи на някогашна Югославия. По сходен метод босненският експерт притегли вратарят туристически сътрудник Антони Милина и игралият единствено 40 секунди Дуйе Мърдеша. В същото време Акрапович разкара всички юноши, а на двамата които остави не даде време за игра в контролите.
Райков сподели, че се надява въпреки всичко обстановката за него да се промени и да може да играе за Локомотив още през този сезон. Крилото е на мнение, че главният проблем при него е, че не носи фамилия, завършваща на -ич и завяи, че Акрапович е довел " целия си квартал " в Локо, визирайки огромния брой футболисти от някогашните югославски републики.

- Симеоне, не пътува с тима за лагера в Турция. Каква е повода?
- Причината е, че старши треньорът ми сподели, че не желае да ме има в тима и няма да разчита на мен. Като го попитах каква е повода - той изясни, че това е негово решение.

- Как си обясняваш това му решение? Смята, че не си задоволително добър за Локомотив или има някаква друга причина?
- Аз считам, че имам нужните качества, само че мисля, че досега откогато Бруно Акрапович е треньор не съм получил късмет да изиграя пет или шест мача поред като титуляр. Има доста аргументи по тази причина, само че най-големият проблем е, че не се споделям Райкович.

- Смяташ, че това, че си българин, а не хърватин или босненец е проблем ли? Има ли друго отношение към нашите футболисти и към чужденците в Локомотив?
- Има несъмнено и то е доста видно. Няма по какъв начин да е другояче, откакто треньорът си е докарал целия квартал в Локомотив. Към нас е доста тесногръд, а към чужденците е много привлекателен. Освен това отношението му в съблекалнята от време на време е нетърпимо. Постоянно се крещи и се отнася с футболистите като с плебеи и по-низши същества. Блъска, чупи... При това състояние играчите са непрекъснато с наведена глава и обикновено да няма резултати. Трябва да се промени като човек, а не да се държи като тиранин.

- А по какъв начин си обясняваш тази инвазия на футболисти от някогашните югославски републики в тима? Кой взима решението да бъдат привлечени?
- Не знам кой визма решенията, допускам, че Моуриньо. Той е най-хубавият треньор в света.

- Имаш поради Акрапович? Такъв прякор ли има?
- Да, от време на време по този начин му викат играчите.

- На твоята позиция в този момент идва хърватин, играл за последно в долните дивизии на страната си. Мислиш ли, че той може да даде повече на тима от теб?
- Мисля, че в случай че беше добър футболист, нямаше да е по долните дивизии на Хърватия, само че времето ще покаже. Да не стане като някои други, които пристигнаха, само че не записаха нито един мач и по-късно си потеглиха...

- Визираш Дуйе Мрдеша?
- Да

- Каква е повода да бъде притеглен, а по-късно да бъде освободен без да запише и един мач?
- Не мога да знам, допускам, че финансова, само че не мога да разясня.

- След като се върна тима от Турция приказва ли с някого от клуба и какъв е твоят статут сега в отбора?
- Говорих още веднъж с треньора, който ми забрани да упражнявам с другите момчета. Разговарях и с господин Крушарски и се разбрахме нещо. Той постоянно е бил правилен с мен и се разбираме с по две думи, тъй че не се тормозя.

- Какво сте се разбрали?
- Предпочтам все още да не разгадавам.

- Не смяташ ли, че е малко последна мярката да не можеш да тренираш с тима. Да не е имало някакъв спор сред теб и някой от отбора или треньорския щаб?
- Не, не съм имал спор с никого. След първите 10 дни от тренировките имах проблем с ахилеса, който отшумя за два-три дни. След като ми мина, ми споделиха, че ще упражнявам самостоятелно. Смятам, че е последна мярка, само че какво мога да направя? Аз съм служащ и извършвам. Насила не мога да се блъскам.

- И какво е бъдещето ти на " Лаута "? Мислиш ли да си тръгваш?
- Не, аз имам контракт с клуба. Остава да упражнявам независимо и очаквам нещата да се трансформират.

- Локомотив възобновява шампионата с тежко посещение на " Герена " Какви са възможностите на отбора против Левски?
- Винаги има шансове. В България всеки може да победи всеки. Пожелавам триумф на съотборницте ми. Ако съумеят да вкарат първи гол, може и да вземат нещо от Левски.

- Какви са възможностите на Локомотив за Купата на България? Предстои ви тежко посещение на Етър на четвъртфиналите.
- Иска ми се да видя моя тим с Купата. Етър не са по никакъв начин неприятен тим, само че ние имаме нашите шансове. Дано до тогава още веднъж съм в тима и да мога да оказа помощ.

- Мислиш ли, че още веднъж ще играеш за Локомотив през този сезон?
- Надявам се да се промени сегашната обстановка. Аз съм подготвен да дам 120% от себе си за тима. Вярвам, че още веднъж ще бъда с " черно-бялата " фланелка още през тази година. (Спортал)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР